Atena în flăcări. Protestatarii au aruncat bombe cu petrol. O manifestaţie a tinerilor a scăpat de sub control

Sute de protestatari au manifestat, joi, în centrul Atenei pentru a marca astfel împinirea a zece ani de la uciderea unui adolescent de 15 ani de către poliţie, în 2008. 

06 dec. 2018, 21:37

Demonstranţii s-au confruntat cu forţele de ordine în timp ce se îndreptau către Parlament. Demonstranții s-au ciocnit cu autoritățile când s-au îndreptat spre Parlament, pentru a-i aduce tribut lui Alexandros Grigoropoulos, adolescentul de 15 ani care a fost împușcat în 2008.

Mulțimea furioasă a scandat „mâinile jos de pe tineret!” și „niciun fascist în școli” pe măsură ce își croieseră drum printre străzi. O minge de foc mare și câteva incendii s-au produs în centrul  Atenei,  raiduri de până acum. 

În imaginile de la proteste se văd poliţişti înarmaţi şi cu scuturi care aruncă în manifestanţi cu gaze lacrimogene şi alte dispozitive explozive. Mai înainte, un grup de tineri s-a despărţit de mulţime şi a aruncat cu pietre în poliţişti, scrie presa elenă, citată de express.co.uk.

Peste 2.000 de poliţişti au fost desfîşuraţi în zonă şi au fost nevoiţi să acţioneze asupra mulţimii de protestatari cu gaze lacrimogene.

Forţele de ordine au format un cordon de securitate în jurul Parlamentului şi al unor hoteluri din oraş, iar un elicopter al poliţiei a survolat zona Pieţei Syntagma.

Doi dintre protestari au fost reţinuţi de poliţie, între care unul a fost rănit, a mai informat poliţia elenă.

Joi seara, ar fi fost programată o nouă serie de proteste.