Alergiile de primăvară

Cu toate ca alergia inseamna de fapto reactie de hipersensibilitate a organismului, initiata prin mecanisme imunologice, reactia este, de cele mai multe ori mediata prin anticorpi sau prin celule ale sistemului imunitar. Pentru ca putem gasi pe internet liste intregi de antihistaminicele, denumite si antialergeni, eficiente deoarece reduc pruritul, stranutul, lacrimarea, inrosirea, urticaria (oratadina, cetirizina, bilastina, fexofenadina, etc.), nu vom discuta despre ele, ci despre modalitati prin care putem preveni aceste alergii, sau macar diminua reactiile adverse.

RomaniaTV.net
19 mart. 2019, 13:12

 Mai jos vom enumera cateva situatii de care ar trebui sa tineti cont in aceasta perioada.

  • Cald si rece


  • Anotimpuri diferite, temperaturi crescute pe de o parte, pe de alta parte, aerul rece si schimburile frecvente de temperatura intre zi si noapte. Suprafata pielii in acest moment, este inca in stadiul in care protejeaza derma de temperaturile scazute. Glanda pielii are inca o secretie scazuta, dar vremea calda si sistemul endocrin puternic stimulat de aceasta, poate duce la aparitia diferitelor probleme ale pielii.

  • Lumina soarelui


  • Soarele de primavara nu este la fel de cald ca cel de vara, dar lumina ultravioleta este poate la fel de puternica, iar pielea trebuie protejata. Contrar miturilor existente, persoanele cu ten gras nu sunt scutite de ritualul de hidratare a tenului, in cazul lor, cele mai potrivite fiind cremele si serurile pe baza de hidroxiacizi care neutralizeaza sebumul, combinate cu produse care stimuleaza productia naturala de acid hialuronic.

  • Praful


  • De multe ori auzim “sunt alergic la praf” fara sa realizam de fapt ca printre acele firicele de praf se ascund particule microscopice de polenuri de plante sau de mucegaiuri, uneori si de animale, invizibile cu ochiul liber. In mediul urban, exista particule de poluanti atmosferici iritanti si co-sensibilizanti (diesel, dioxid de sulf, monoxid de carbon, oxizi de azot, ozone, agenti biologici etc) sau particule iritante de diverse dimensiuni, care pot contribui prin inflamatia mucoaselor expuse (respiratorii si oculare) la declansarea manifestarilor alergice la persoane predispuse.

  • Produse periculoase pentru ingrijirea pielii


  • Avem tendinta de a nu schimba produsele cosmetice de la un sezon la altul, iar acest obicei poate ingreuna lupta tenului cu mediul extern. Datorita diferitelor ingrediente ale diferitelor produse de ingrijire a pielii, pielea nu se poate adapta, provocand astfel alergii cutanate. In mod similar, utilizarea produselor cosmetice de o calitate inferioara si a produselor contrafacute care nu au trecut de inspectia sanitara, sau nu au certificare, va provoca cel mai probabil alergii.

Pentru protectia zilnica, pentru protectia impotriva razelor ultraviolete si nu numai, recomandam produsele din gama Naturaloe (www.naturaloe.ro). Produsele Naturaloe au o concentratie ridicata de aloe vera (intre 40% – 99%) si le recomandam cu mare drag tuturor celor care au nevoie de produse in tratarea/ameliorarea simptomelor alergiilor.