ROCK THE CITY FESTIVAL aduce, în premieră în România, pionierii stilului post punk englezesc, The Cure

Festivalul Rock the City prezinta, in premiera in Romania, pionierii stilului post punk englezesc, The Cure, alaturi de God Is An Astronaut, pe 22 iulie 2019, in Piata Constitutiei. Un concert emblematic pentru iubitorii stilului inconfundabil The Cure. 
Romania TV
27 mart. 2019, 12:42
ROCK THE CITY FESTIVAL aduce, în premieră în România, pionierii stilului post punk englezesc, The Cure

Luna iulie 2019 devine o perioada extrem de fierbinte pentru iubitorii concertelor in aer liber. THE CURE vine pentru prima oară în Romania, pe 22 iulie, in Piata Constitutiei! Alaturi de celebra trupa britanica vor concerta si cei trei irlandezi de post-rock, GOD IS AN ASTRONAUT.

In peste 40 de ani de activitate muzicala, THE CURE a avut in componenta mai mult de 13 membri, la evenimentul din Bucuresti, regasindu-se: SIMON GALLUP – bas, JASON COOPER – baterie, ROGER O’DONNELL – clapa si REEVES GABRELS – chitara si, in mod evident, inconfundabila si constanta prezenta a lui ROBERT SMITH – voce si chitara.

Primul concert din cariera muzicala THE CURE a strans 1500 de spectatori si a avut loc in 1978. Urmariti obsesiv de cifra 13, formatia are la activ 13 albume de studio, cu vanzari de peste 27 de milioane de copii, mai mult de 40 de single-uri, cateva materiale live, valoroase coloane sonore si o multitudine de alte activitati culturale conexe, ce fac din THE CURE o adevarata comoara muzicala si o formatie care a infleuntat semnificativ numeroase grupuri celebre. 

Biletele sunt disponibile in reteaua Eventim si pe eventim.ro, la urmatoarele categorii de preturi:

  • Diamond Circle pret 390.00 lei

  • Golden Circle pret 280.00 lei

  • GA/Standing pret 220 lei

  • GA Early Bird pret 170 lei

  • Tribune seats pret 420 lei

 

DESPRE THE CURE

THE CURE, trupa britanica de rock, ce s-a format in Crawley, Sussex, in anul 1976, ca Easy Cure, este considerata, pentru scena muzicala a anilor ’80, pioniera in zona rockului alternativ englezesc. Formatie cu un trecut muzical extrem de interesant, a suferit mai multe schimbari de componenta, vocalistul, chitaristul si principalul compozitor, Robert Smith fiind singurul membru constant al formatiei britanice.

Inca de la infiintare, THE CURE a abordat sonoritati cu totul diferite. Primul material, ‘Three Imaginary Boys’ (1979) si cateva single-uri ce au precedat acest album i-au plasat pe THE CURE ca ICON pentru zona post-punk-ului si mișcării New Wave, ce s-a conturat in urma revolutiei punk din Regatul Unit. In timpul anilor ’80, muzica THE CURE atinge zone din ce in ce mai intunecate, devenind ajutor de seama pentru ceea ce avea sa fie genul gothic rock.

Dupa lansarea albumului “Pornography” (1982), viitorul trupei devine nesigur și Robert Smith este dornic de a schimba imaginea dark, pe care o dobandise trupa sa. Odata cu lansarea single-ului “Let’s Go To Bed”, din 1982, Smith a inceput sa injecteze treptat si sigur un touch pop n muzica formatiei, trupetii capatand si un aspect scenic diferit. Popularitatea trupei era in creștere, cu precadere in Statele Unite, unde cantecele „Just Like Heaven”, „Lovesong” si „Friday I’m in Love” si-au gasit loc in topul Billboard Hot 100.

La inceputul anilor 1990, The Cure era una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ din lume. In 1990, au castigat, cu piesa “Lullaby”, sectiunea Best Video la premiile Brit Awards, iar in 1991, au primit, tot la Brit Awards, premiul Best British Band. Dupa un an, la MTV Video Music Awards au castigat Viewer’s Choice (Europe) cu secventa “Friday I’m In Love”.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor All Stars 2024! Cu câți bani pleacă acasă învingătorul
Fanatik.ro
Ce să pui la baza pepenilor ca să iasă mari și gustoși. Cel mai eficient îngrășământ natural care promite o recoltă bogată.
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor. A fost o legendă printre cei vii
Playtech.ro
SCANDALOS! Mihaela Rădulescu, goală pușcă! A făcut senzație cu ipostaza nud
DailyBusiness
BNR face anunțul zilei pentru toți românii cu credite în lei!
Adevarul
Armata Română pierde sute de militari lunar. Cum pot fi opriți soldații să părăsească sistemul
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Obținerea permisului de conducere. Noi întrebări la proba teoretică
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
Mai rar s-a văzut aşa naş! Cum s-a îmbrăcat Cabral la nunta Roxanei Hulpe. FOTO şi VIDEO
Playsport.ro
SURPRIZĂ URIAȘĂ! Vedeta PRO TV, nuntă secretă la New York cu omul din spatele meciului colosal al Generației de Aur! Au apărut primele imagini
kanald.ro
De la 1 iulie crește salariul minim cu 400 de lei: Cu câți bani vor rămâne în mână românii după impozitare
Capital.ro
Este interzis în toată România! Legea peste care nu poți trece. Poliția te prinde imediat
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
CENTRALĂ NUCLEARĂ într-o STAȚIUNE MONTANTĂ din România! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'