Claudiu Manda refuză statutul de pieton. El a contestat suspendarea permisului auto

Claudiu Manda a contestat decizia polițiștilor de a-i suspenda permisul de conducere. Manda a rămas fără document pentru 90 de zile după ce agenții de la rutieră l-au prins în timp ce conducea cu 125 de kilometri la oră în localitate.

RomaniaTV.net
17 apr. 2019, 07:41
Claudiu Manda refuză statutul de pieton. El a contestat suspendarea permisului auto

Claudiu Manda a rămas fără permis la începutul pe data de 30 aprilie, timp de 90 de zile. A fost surprins de radar că circula în localitate cu 125 km/h, cu 75 km/h mai mult decât limita legală. Potrivit România TV, Claudiu Manda a contestat decizia oamenilor legii şi aşteaptă să vadă dacă va avea câştig de cauză. Timp de 15 zile, Claudiu Manda a putut circula cu dovadă, după care ar fi trebuit să tragă Mercedes-ul pe dreapta, însă acum el poate conduce în continuare, până ce contestaţia sa va primi un răspuns, favorabil sau nu.

Claudiu Manda are și o altă posibilitate ca perioada de așteptare a dreptului de a conduce să i se reducă la 30 de zile. Pentru asta, fostul șeful Comisiei SRI de la Senat va trebui să dea examen. Acesta constă într-un test grilă cu 15 întrebări din legislaţia rutieră, cu câte trei variante de răspuns fiecare, pe care trebuie să le rezolve în maximum 20 de minute.

Pentru a promova, sunt necesare 13 întrebări cu răspunsuri corecte. Dar ca să se poate înscrie la examen, Claudiu Manda trebuie să nu fi beneficiat de reducerea perioadei de suspendare în ultimii trei ani și să nu avut suspendat dreptul de a conduce în ultimii doi ani.

Examenul pentru redobandirea permisului auto se dă la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, după depunerea unei cereri. Testul grilă se dă pe calculator.