NASA pregăteşte o strategie pentru a apăra Pământul de impactul unor asteroizi

Un grup de cercetători ai NASA au pus la punct o strategie pentru a apăra Terra de posibilul impact al unor asteroizi, potrivit unui studiu prezentat marţi la o reuniune a organizaţiei American Physical Society (APS), relatează EFE.
Romania TV
17 apr. 2019, 16:35
NASA pregăteşte o strategie pentru a apăra Pământul de impactul unor asteroizi

„Dacă observăm un corp ceresc la doar câteva zile de impact, acest lucru ne limitează opţiunile, de aceea ne-am concentrat pe găsirea de corpuri cereşti când acestea se află la mare distanţă de Terra, pentru a avea la dispoziţie o perioadă cât mai mare de timp şi mai multe posibilităţi de acţiune”, a declarat Amy Mainzer, cercetător principal al NEOWISE la Laboratorul de propulsie al NASA.

Misiunea NEOWISE (Near-Earth Object Wide-field Infrared Survey Explorer) a NASA a descoperit 97 de obiecte necunoscute în sistemul nostru solar, dintre care zece au fost caracterizate ca „obiecte potenţial periculoase”. Lansat în 2009 ca parte a telescopului WISE, NEOWISE a identificat peste 35.000 de obiecte noi în sistemul solar.

Amy Mainzer, cercetătoarea principală a misiunii de „vânare” a asteroizilor de la Laboratorul din Pasadena (California), a subliniat că este o sarcina „dificilă” pe care a comparat-o cu cea a găsirii unei bucăţi de cărbune pe bolta neagră a cerului.

„Obiectele spaţiale (relativ) apropiate de Terra (NEO) sunt majoritatea foarte mici şi sunt foarte îndepărtate de noi în spaţiu”, a explicat ea. De asemenea, unele dintre aceste corpuri cereşti „sunt la fel de întunecate ca tonerul unei imprimante”, iar „detectarea lor pe suprafaţa întunecată a spaţiului este foarte dificilă”.

În loc de a utiliza lumina vizibilă pentru a percepe obiectele, echipa lui Mainzer a profitat de o caracteristică particulară a aşa-numitelor NEO: căldura lor. Asteroizii şi planetele se încălzesc de la Soare şi strălucesc intens pe longitudinea undei termice, ceea ce le face mai uşor de detectat cu telescopul NEOWISE.

Descoperirea proprietăţilor suprafeţei corpurilor NEO a ajutat-o pe Mainzer şi pe colegii ei să-şi facă o idee despre cât de mari sunt aceste obiecte şi din ce sunt formate, pentru a pune la punct detaliile acestei strategii defensive în cazul în care un NEO ar ameninţa Terra.

De exemplu, o strategie defensivă ar fi „împingerea” unui NEO departe de traiectoria sa de impact cu Terra, deşi pentru a calcula energia necesară acestei „împingeri” este necesară cunoaşterea detaliilor legate de masa, altfel spus dimensiunea şi componenţa, unui NEO.

Cercetătorii au propus NASA crearea unui nou telescop pentru a putea desfăşura „o activitate mult mai completă de localizare a asteroizilor şi de calculare a dimensiunilor lor” pentru a putea proteja astfel planeta noastră.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
Interzis pentru românii care au mașini. Amendă de 1.000 de lei. Decizie direct de la primărie
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Încă o zi liberă în România. Cine va beneficia de acest cadou
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare de „brunețica”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
Îți fac direct dosar penal. ALERTĂ pentru șoferii care merg la RAR. Îți confiscă și mașina
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'