Vasile Blaga, audiat la DIICOT în cazul hackerului „Virgil”

Vasile Blaga a fost audiat, miercuri, de procurorii DIICOT în dosarul în care un fost jandarm este cercetat pentru că a spart mail-urile mai multor demnitari, între care şi cel al lui Blaga, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 10:52
Vasile Blaga, audiat la DIICOT în cazul hackerului „Virgil”

Sursele citate au precizat că fostul ministru al Internelor a fost audiat în calitate de parte vătămată în dosarul deschis pe numele fostului jandarm.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a depus şi o plângere legată de acelaşi caz, au mai spus sursele citate, fără a preciza care sunt solicitările fostului ministru de Interne.

Florin Nicolae, fost jandarm la Constanţa, este cercetat pentru pentru accesarea fără drept a unui sistem informatic, după ce ar fi spart mail-urile mai multor oficiali, printre care şi cele ale foştilor miniştri de Interne Traian Igaş şi Vasile Blaga.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au cerut, în 4 aprilie, arestarea preventivă a lui Florin Nicolae, însă instanţa a dispus ca acesta să fie cercetat în libertate, stabilind în cazul bărbatului interdicţia de a părăsi ţara.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul folosea numele „Virgil” când accesa sistemele informatice.