BACALAUREAT 2019. Doi elevi din Bucureşti, daţi afară din examenul la Limba română şi literatura română

BACALAUREAT 2019. Doi absolvenți de liceu au fost eliminați din Bacalaureat, pentru că au intrat cu telefoanele în examenul scris de Limba și literatura română, anunță Inspectoratul Școlar al Municpiului București.

01 iul. 2019, 12:23
BACALAUREAT 2019. Doi elevi din Bucureşti, daţi afară din examenul la Limba română şi literatura română

BACALAUREAT 2019. În total, în Capitală au fost înscriși 13.287 de elevi la proba de Limba română, dintre care au fost prezenți la examenul de astăzi 13.040.

Absolvenții de liceu au început astăzi probele scrise din cadrul Bacalaureatului, cu examenul la Limba și literatura română. Proba a început la ora 9:00, iar absolvenții au avut 3 ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele.

Bareme română Bac 2019. EDU.ro anunţă cum se rezolvau subiecte română Bacalaureat 2019 pentru nota 10 UPDATE

Regulile de BAC prevăd că absolvenții de liceu nu au voie să intre în examen cu următoarele:

  • telefoane mobile,
  • căști audio,
  • mijloace electronice de calcul sau de comunicare,
  • ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete,
  • manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare,
  • notițe, însemnări, rezumate, ciorne,lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.

Tinerii care se prezintă la BAC sunt obligați să lase toate obiectele menționate mai sus în sala de depozitarestabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Liceenii ce refuză să depoziteze obiectele NU sunt primiți în examenul de BAC.

Odată ajunși în sălile de examen, absolvenților de liceu li se interzice să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2019. Eseu după un text al autorilor Bacovia sau Blaga la Real şi Arghezi sau Barbu la Uman

BACALAUREAT 2019. Ce se întâmplă cu liceenii care copiază sau încearcă să copieze la BAC
Candidații la BAC ce încalcă regulile detaliate mai sus sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de profesori din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit sau au transmis materialele interzise.

Încălcarea regulilor este considerată tentativă de fraudă, candidații respectivi nu mai pot să participe la examenele următoare și sunt declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Candidații care au copiat sau au încercat să copieze NU mai au dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidații „eliminați din examen” nu mai au dreptul să participe se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale pentru olimpici a examenului de bacalaureat.

Înainte de începerea probelor de BAC, profesorii asistenți le spun candidaților ce au voie și ce nu au voie să facă în examen și le cer să predea toate eventualele materiale și obiecte care sunt interzise în sala de examen. După această etapă, absolvenții de liceu prezenți la bacalaureat vor semna un proces-verbal în care menționează că au luat cunoștință care sunt consecințele nerespectării regulilor de mai sus.

BACALAUREAT 2019. Sălile de examen trebuie să fie dotate cu camere de supraveghere video și audio funcționale; supravegherea video trebuie să existe și în camerele în care se descarcă și multiplică subiectele, unde se predau lucrările, se amestecă, numerotează și se introduc în plicuri, precum și în sălile în care se evaluează lucrările, prevede Ordinul nr. 4830/2018 din 30 august 2018 privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național 2019.

Înregistrările audio-video din sălile de examen vor fi verificate de comisiile de BAC, prin sondaj, după încheierea fiecărui examen scris. „În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen”, se arată în legislația de BAC.

În cazul în care verificarea imaginilor indică tentative de a copia sau alte nereguli, comisia de bacalaureat elimină candidații din examen.