Bareme română Bac 2019. EDU.ro anunţă cum se rezolvau subiecte română Bacalaureat 2019 pentru nota 10 UPDATE

Probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019 a început luni cu testul de Limba și Literatura română. RomaniaTV.net vă prezintă subicete şi bareme română, conform  edu.ro. 

01 iul. 2019, 06:53

UPDATE: Subiectele și baremele au fost publicate pe edu.ro şi România TV la ora 15.00.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații au avut la dispoziție trei ore. Ei vor putea părăsi sala de examen numai după ce s-a scurt jumătate din timpul destinat rezolvării subiectelor.

UPDATE: Subiectele de la examenul de Limba și literatura română de la Bacalaureat sunt diferite, în funcție de profilul liceului absolvit și de filiera acestuia. Astfel, absolvenții liceelor teoretice, profilul Real, precum și cei care au terminat licee tehnologice și liceele vocaționale (cu excepția celor de profilul pedagogic) au avut astăzi de conceput un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga. 

Pentru absolvenții profilului Umanist și pentru cei de profilul Pedagogic, subiectele de la Limba și literatura română au avut ca cerință realizarea eseului referitor la un text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

Trebuie să se aibă în vedere că, pentru rezolvarea subiectelor, candidații trebuie să utilizeze numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare, atrage atenția edu.ro

Modelele de subiecte la Limba și Literatura română, profil uman și real, pot fi descărcate de aici

Începând cu ora 15.00, puteţi vizualiza AICI subiectele şi baremele pe care elevii le-au avut astăzi de rezolvat, imediat după publicarea acestora de Edu.ro.

Marţi, elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba scrisă la LImba și literatura maternă.