Ponta îl avertizează din nou pe Chiţoiu în legătură cu situaţia de la Oltchim

Premiul Victor Ponta l-a atenţionat din nou pe ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, că răspunde cu funcţia dacă situaţia de la Oltchim nu va fi rezolvată. Activitatea în cadrul combinatului trebuie reluată, angajaţii trebuie să îţi primească salariile restante, iar din 2013 trebuie iniţiată o nouă procedură de privatizare.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 09:50
Ponta îl avertizează din nou pe Chiţoiu în legătură cu situaţia de la Oltchim

„Dintre toţi miniştrii de la masă (miniştri din cadrul Executivul Ponta, n.r.) sunteţi singurul despre care am anunţat că veţi mai fi ministru în Guvern dacă rezolvaţi Oltchim sau nu veţi mai fi dacă nu-l rezolvaţi. Nu ştiu dacă este o veste bună sau o veste proastă pe care v-o dau”, a declarat prim-ministrul la începutul şedinţei Guvernului.

Ministrul Chiţoiu i-a dat însă asigurări premierului că vineri vor începe probele la prima dintre secţiile combinatului care urmează să fie deschisă, iar de luni va fi reluat procesul de fabricaţie. De asemenea, Chiţoiu a susţinut că au fost găsite soluţii şi pentru plata salariilor.

„Până la sfârşitul săptămânii, acordăm şi lichidarea pe luna august şi sperăm şi săptămâna viitoare, jumătate din luna septembrie”, a spus Chiţoiu.

La începutul lunii septembrie, ministrul Chiţoiu a mai fost avertizat de către Victor Ponta că „răspunde cu capul, cu viaţa şi tot” pentru activitatea de la Oltchim, înainte de începerea procedurii de privatizare în urma căreia Dan Diaconescu a fost declarat câştigător. Ulterior, contractul pentru cumpărarea pachetul majoritare de acţiuni de la combinatul vâlcean nu a fost semnat cu patronul OTV, iar privatizarea a eşuat.

Citeşte şi Ponta: Chiţoiu rămâne ministru doar dacă rezolvă cazul Oltchim şi Hidroelectrica