Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă verifică contractele lui Dan Barna. Reacţia lui Dan Barna

Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă verifică contractele lui Dan Barna, după investigaţia Rise Project, anunţă site-ul de investigaţii pe Facebook. Dan Barna afirmă că orice verificare și re-verificare a afacerilor sale este binevenită.

17 oct. 2019, 12:57

„Proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, sunt verificate acum la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă.

Două dintre ele („SES-am deschide-te” și „Biblioteca bunelor practici”) au intrat în cercetări preliminare după articolul nostru de marți.

Primul, implementat în tandem cu CJ Alba, a inclus croitoria condusă de sora lui Barna și o tipografie căpușată sistematic.

În al doilea, eșuat complet, compania lui Barna a fost beneficiar direct.

Al treilea, „Punți Comunitare”, se află deja sub investigația DLAF. Parteneri cu CJ Alba și aici, Barna și Jaliu au finanțat din banii contribuabilului european o casă de producție devalizată între timp și o bază sportivă modernizată cu resurse destinate persoanelor defavorizate”, se arată pe pagina de Facebook a Rise Project.

Dan Barna le-a explicat colegilor de partid, într-o discuție video pe un grup închis, că investigaţia Rise Project nu dezvăluie nimic compromițător despre el și nu-l afectează cu nimic. Imaginile au devenit publice după ce fragmente audio ale discuţiei au fost prezentate de Rise Project.

Dan Barna: Orice verificare și re-verificare a activității mele este binevenită 

USR anunţă că a luat notă de „încă o verificare a contractelor pe care firma în care a fost partener preşedintele Dan Barna le-a derulat cu fonduri europene”.

„USR a luat notă de încă o verificare a contractelor pe care firma în care a fost partener președintele Dan Barna le-a derulat cu fonduri europene. Acestea au mai fost verificate de organismele intermediare și de autoritățile de management care nu au găsit niciun fel de nereguli financiare sau de oricare altă natură. Contractele au fost în regulă, așa cum a demonstrat rambursarea integrală a fondurilor, fără corecții financiare.

“Orice verificare și re-verificare a activității mele este binevenită. Am fost și rămân deschis și transparent, ca întotdeauna”, a declarat Dan Barna, candidatul USR PLUS la Președinția României.

USR apreciază răspunsul rapid al DLAF – o instituție din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în coordonarea Primului-Ministru Viorica Dăncilă – în aceeași zi cu solicitarea de informații a Rise Project”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a USR.

Citeşte şi: Dan Barna, reacţie după investigaţia Rise Project: Este o anchetă pornită la pont. Nu au reuşit să facă nicio ştire de corupţie VIDEO