Soluţie pentru viitorul Deltei Dunării: Un program operaţional multi-fond

Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta propune autorităţilor române crearea unui Program operaţional multi-fond dedicat Deltei Dunării care să fie inclus în exerciţiul financiar 2013-2020, în vederea rezolvării situaţiei deloc bune din zonă, se arată în Raportul 'Delta Warning: Soluţii pentru viitorul Deltei Dunării', dat publicităţii, marţi, în cadrul unui simpozion de specialitate.
Romania TV
23 oct. 2012, 08:14
Soluţie pentru viitorul Deltei Dunării: Un program operaţional multi-fond

Astfel, în opinia realizatorilor raportului, crearea unui multi-fond pentru protejarea Deltei Dunării poate concentra sub o singură autoritate linii financiare care aparţin unor programe diferite.

Potrivit documentului citat, Delta Dunării rămâne una dintre cele mai sărace zone din România şi Uniunea Europeană, în ciuda faptului că este cea mai mare zonă de stufărişuri din lume, paradis al păsărilor de apă, Rezervaţie a biosferei, sit UNESCO şi parte a Convenţiei RAMSAR, scrie Agerpres.

Principalele surse de investiţii la nivelul UE pentru perioada de planificare financiară 2014-2020 sunt Fondul European de Dezvoltare Regională /FEDER/, Fondul social european /FSE/, Fondul de coeziune /FC/, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală /FEADR/ şi Fondul european pentru pescuit şi afaceri maritime /EMFF/, Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene /TFUE/, conform ASDD.

Din cele mai noi date statistice reiese faptul că populaţia activă de pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării are o pondere de 35,3% din total, cu un grad de ocupare mediu de 81,4%. Acesta se repartizează diferenţiat pe sectoare, după cum urmează: agricultură şi silvicultură (29%), industrie, construcţii, comerţ, prestări servicii (15,7%, turism, transporturi, comunicaţii (15,4%), pescuit şi piscicultură (15,3%), administraţie publică (13,5%), învăţământ, educaţie, cultură (5,7%), alte activităţi (3,6%) şi sănătate (1,9%).

Lucrarea ‘Delta Warning Report: Soluţii pentru viitorul Deltei Dunării’ este realizată în cadrul proiectului ‘Delta Dunării – Paradisul aproape pierdut!, Campanie de informare şi conştientizare cu privire la protejarea biodiversităţii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării’, implementat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, în parteneriat cu Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în perioada ianuarie 2011 – decembrie 2012.

Proiectul este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu /POS Mediu/ – Axa prioritară 4 ‘Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii’.

ASDD organizează, marţi, ediţia a VI-a a Simpozionului Naţional ‘Avem o Deltă. Cum procedăm?’, eveniment care face parte dintr-un proiect de informare şi conştientizare cu privire la protejarea biodiversităţii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

În cadrul simpozionului vor fi prezentate rezultatele proiectului şi va fi lansat ‘Delta Warning Report 2012’, document ce conţine propuneri de îmbunătăţire a politicilor publice pentru Delta Dunării elaborate în urma analizei situaţiei înregistrate la consultările publice avute de către reprezentanţii ASDD în 29 de localităţi aflate pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Proiectul mastodont pe care nici măcar Nicolae Ceaușescu nu l-a vrut. Nu i-a plăcut ideea și a solicitat o lucrare mult mai scumpă. Se reiau lucrările în 2025 și se intră puternic în primii 35 de km
Capital.ro
Lovitură imensă pentru Elena Udrea! Autoritățile au luat decizia deja
Playsport.ro
Unde sunt radarele fixe din România, detaliul esențial oferit de Poliția Română. Aici se...
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Forțele ucrainene au publicat imagini cu sistemul antiaerian „Raven” în acțiune
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Exploziv! Documente secrete îi îngroapă pe Iohannis, Ciolacu și Ciucă. Cutremur politic și economic
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Cod portocaliu de caniculă în peste jumătate din România! Temperaturile maxime ating 40 de grade Celsius în următoarele zile
Cancan.ro
Ilie Bolojan a modificat măsurile de austeritate! Știrea momentului în România
Capital.ro
România a pierdut cea mai iubită prezentatoare TV. Românii nu o vor uita niciodată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
Șefa s-a urcat pe ea și a sufocat-o. Sfârșit tragic pentru angajata de 26 de ani dintr-un supermarket
Irina Columbeanu își schimbă viața! Fiica lui Irinel Columbeanu pleacă din Malibu și nu va mai locui cu Monica Gabor
MediaFlux
Case vândute cu 10.000 de euro aproape de București! Oferta momentului
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Când dispare omul din om: psihopatia colectivă și fascinația pentru liderii fără milă