Ambasada Rusiei: Autorităţile din România exagerează

Oficialii ruşi au precizat că autorităţile din România exagerează, cu privire la cazul tinerei accidentate de maşina diplomatului rus, informează România TV.

RomaniaTV.net
23 oct. 2012, 16:18
Ambasada Rusiei: Autorităţile din România exagerează

Diplomatul rus care a accidentat-o pe tânără pe trecerea de pietoni nu consumase băuturi alcoolice, iar autorităţile române exagerează. Asta susţine consulul rus în România, Andrei Lancikov, într-o declaraţie acordată agenţiei RIA NOVOSTI.

Potrivit sursei citate, Ambasada Rusiei în România şi-a exprimat părerea de rău în legătură cu incidentul. Acum tânăra se află la reanimare, în stare gravă. Lancikov mai spune că fata a început să traverseze şi a apărut după maşina din dreapta, iar şoferul nu a văzut-o. După spusele consulului, încă este devreme pentru stabilirea gravităţii faptelor, însă având în vedere că incidentul s-a produs pe trecerea de pietoni, cu siguranţă a fost o încălcare a normelor de circulaţie.

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a discutat marţi cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Malghinov, despre accidentul provocat de un un diplomatul rus. Ministrul Titus Corlăţean a declarat, la România TV, că MAE a cerut ridicarea imunităţii a diplomatului.

O tânără de 19 ani a fost lovită, duminică, în jurul orei 16.45, de un autoturism al Ambasadei Federaţiei Ruse. Accidentul, care a avut loc pe o trecere de pietoni în intersecţia străzilor Camil Ressu şi Ilioara, a fost surprins de camere de supraveghere din zonă.

Pe filmare se vede cum fata încearcă să traverseze, iar din stânga vine o maşină cu viteză şi o loveşte din plin. În urma impactului, adolescenta a fost rănită grav şi a fost transportată în comă la Spitalul Bagdasar-Arseni, din Capitală, având contuzii la creier.

Şoferul este cetăţean rus, iar pe legitimaţia diplomatică este menţionat faptul că este secretar al Ambasadei. El a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum şi prelevarea de probe biologice, invocând imunitatea de care beneficiază.