De când se produce efectiv dublarea alocaţiilor. Avertismentul lui Marius Budăi DOCUMENT

Conform, art. II., legea promulgată de Klaus Iohannis intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Pe de altă parte, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, anunţă că intrarea în vigoarea va fi prorogată de Guvern pentru luna iulie.

RomaniaTV.net
14 ian. 2020, 10:31
De când se produce efectiv dublarea alocaţiilor. Avertismentul lui Marius Budăi DOCUMENT

Fostul ministru al Muncii Marius Budăi a reacționat după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii.  „Și dacă ar vrea nu au cum. Am văzut acum circa 10 zile cum Guvernul Orban avea patru soluții cum să nu majoreze dublarea alocațiilor, din păcate, niciuna cum să le majoreze. Așa că alocațiile nu vor fi majorate, iar data de 1 iulie este un măr otrăvit ambalat frumos pentru că își doresc ca până atunci alegerile anticipate să fie deja realizate, să aibă loc și după aceea Dumnezeu cu mila”, a spus Budăi la A3.

Klaus Iohannis a promulgat legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii

Administraţia prezidenţială a anunţat că şeful statului a semnat ”Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (PL-x 124/13.03.2019)”.

Cum se măresc alocaţiile:

a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 

b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3);

c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.”