DRAMA unei românce: Medicii belgieni i-au extirpat din greşeală uterul din cauză că nu ştia franceză

Unei românce i-a fost extirpat uterul din greşeală, în Belgia. Femeia trebuia să fie operată la o mână, dar medicii din Bruxelles au confundat-o cu o altă pacientă, după ce soţul aceleia a răspuns în locul soţului româncei care nu înţelesese despre ce este vorba, şi el, şi soţia lui neştiind deloc limba franceză.

RomaniaTV.net
26 oct. 2012, 07:33
DRAMA unei românce: Medicii belgieni i-au extirpat din greşeală uterul din cauză că nu ştia franceză

Drama româncei Erica, în vârstă de 38 de ani, a început de la o tăietură la mână. Erica a ajuns la urgenţe, unde medicii i-au cusut rana şi au sfătuit-o să meargă la un alt spital pentru operaţia de refacere a tendonului.

Acolo însă a avut parte de o experienţă traumatizantă. Pentru că femeia nu vorbeşte aproape deloc limba franceză, personalul medical a confundat-o cu o altă pacientă, care avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la aparatul genital.

„Anestezistul şi medicul chirurg au întrebat-o pe pacientă, însă aceasta nu a înţeles întrebarea şi nu a dat un răspuns clar. Pentru a confirma procedura a fost întrebat soţul. Însă, din nefericire, cel care a răspuns era soţul celeilalte paciente”, a explicat Daniel Desir, directorul Spitalului Brugman, unde s-a petrecut toată povestea. .

După operaţie, românca s-a trezit cu dureri în zona genitală şi cu o hemoragie. Abia, după câteva ore, un medic român care lucra în acel spital i-a dat vestea. Femeia a povestit că medicul a îngenunchiat în faţa ei şi a cerut iertare în numele spitalului. Acum, după aproape o lună, ea este în continuare în stare de şoc.