Imagini incredibile de la construcţia spitalului în care vor fi trataţi bolnavii de coronavirus. Cât au lucrat chinezii, în câteva zile

Spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan, pe care autoritățile chineze doresc să-l construiască în numai zece zile începe să prindă contur, la  numai trei zile după ce escavatoarele s-au pus în mişcare.

27 ian. 2020, 14:28
Imagini incredibile de la construcţia spitalului în care vor fi trataţi bolnavii de coronavirus. Cât au lucrat chinezii, în câteva zile

Spitalul se numeşte Huoshenshan sau Fire God Mountain Hospital şi se află amplasat în suburbiile din vestul oraşului Wuhan, epicentrul coronavirusului. Numărul deceselor confirmate până acum este de 81, iar peste 2.800 de persoane au fost diagnosticate cu virusul, în 14 ţări sau regiuni.

O dronă înălţată de People’s Daily arată ritmul incredibil al lucrărilor la construcţia spitalului, fiind deja ridicat deja primul etaj. Autorităţile chineze plănuiesc să construiască şi un al doilea spital, cu 1.600 de locuri, în suburbia Jiangxia, din sudul oraşului. Numele acestuia va fi Leishanshan sau Thunder God Mountain Hospital, ambele nume al spitalelor fiind inspirate din mitologia chineză. De asemenea autorităţile din Henan au dat ordin ca un spital deja existent să fie transformat urgent într-un care să trateze exclusiv bolnavii cu coronavirus.

Imagini de la construcţia spitalului: