Prognoza meteo 3 noiembrie. Vreme rece şi posibile ninsori noaptea la Bucureşti. Ce se întâmplă în restul ţării

Vremea intră într-un proces de încălzire, ce se va resimți mai ales în regiunile intracarpatice și în zonele montane. Dimineaţa se anunţă ceaţă, chiciură, fulguieli slabe şi depuneri de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 11 grade. În Bucureşti vremea va fi rece. Cerul va avea înnorări, iar dimineața, dar mai ales noaptea, se va semnala ceață, posibil asociată trecător cu burniță sau fulguială.

02 dec. 2020, 15:20
Prognoza meteo 3 noiembrie. Vreme rece şi posibile ninsori noaptea la Bucureşti. Ce se întâmplă în restul ţării

Prognoza meteo 3 noiembrie.

La noapte, vremea va fi rece pentru această dată în majoritatea regiunilor. În sudul, estul şi, parţial, în centrul țării, vor fi nori de plafon jos sau ceaţă, ce se vor asocia pe arii restrânse cu chiciură, fulguieli sau burniţă. Izolat vor fi condiții de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, ceața se va semnala izolat, iar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sulfa slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, unde viteza vântului va depăși la rafală 55…60 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -9 și 1 grad.

Prognoza meteo 3 noiembrie BUCUREȘTI. Vremea va fi rece. Vor fi nori joși sau ceață și vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -4…-3 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo până pe 13 decembrie. Temperaturi ridicate de Moş Nicolae

 

Prognoza meteo 3 noiembrie. Joi vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va resimți mai ales în regiunile intracarpatice și în zonele montane, unde cerul va fi variabil. În sudul și estul țării, vor fi înnorări și, mai ales în primele ore ale zilei și în cursul nopții, se va semnala ceață, asociată trecător cu burniță, ploaie slabă sau fulguială. Izolat, vor mai fi condiții de polei. Noaptea, cerul se va înnora și în regiunile vestice, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Banat și la munte, cu precădere în zona Carpaților Meridionali, unde vitezele la rafală vor depăși 60…80 km/h, iar trecător și în nordul Moldovei și în Transilvania. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 11 grade, iar cele minime se vor încadra între -4 și 6 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre -10 grade.

Prognoza meteo 3 noiembrie BUCUREȘTI. Vremea va fi rece. Cerul va avea înnorări, iar dimineața, dar mai ales noaptea, se va semnala ceață, posibil asociată trecător cu burniță sau fulguială. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

 

Prognoza meteo VINERI. Vremea va deveni caldă pentru această dată, îndeosebi în regiunile intracarpatice și în zonele de deal și de munte. În sudul și estul țării vor fi nori joși și, local, ceață, mai ales în prima parte a zilei și noaptea, ce se vor asocia pe arii restrânse cu ploi slabe sau burniță. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar izolat, spre sfârșitul intervalului, vor fi ploi slabe, iar în zona montană înaltă, precipitații mixte și, posibil, polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și la munte, cu precădere pe crestele înalte ale Carpaților Meridionali, iar local și temporar, dar cu viteze mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -1…-2 grade.

BUCUREȘTI Vremea se va încălzi. Cerul va fi mai mult noros și, îndeosebi în prima parte a zilei și noaptea, se va semnala ceață, asociată trecător cu burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA. În sudul şi în estul ţării nebulozitatea joasă va persista în cea mai mare parte a intervalului şi pe alocuri va fi ceață, asociată cu burniță sau ploaie slabă. Înnorări vor fi şi în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Orientali unde, mai ales seara şi noaptea, se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ sub formă de ploaie, iar la altitudini mari trecător lapoviţă sau ninsoare. În restul teritoriului, vremea va fi în general frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată, cerul variabil, iar ceaţa se va forma dimineaţa şi noaptea pe spaţii mici în Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, precum şi în sudul Banatului, cu rafale ce vor depăşi temporar 70…80 km/h, iar cu viteze mai mici și cu caracter temporar şi în celelalte zone, pe spaţii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 5…7 grade în zonele cu ceaţă persistentă din sudul Olteniei şi local din Moldova și în jurul a 15 grade în Crişana şi Maramureş; minimele termice vor fi preponderent pozitive, cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 9 grade, valori cu mult mai ridicate decât cele normale la începutul lunii decembrie.

BUCUREȘTI Nebulozitatea de plafon jos va persista în cea mai mare parte a intervalului, iar dimineața și cu o probabilitate destul de ridicată și la începutul nopții va fi ceață. Trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă 6…7 grade, valori mult mai ridicate decât cele normale ale datei.

Prognoza meteo DUMINICA. În estul, sudul şi sud-vestul ţării şi în zonele montane, vremea va fi închisă şi se va răci, local chiar accentuat; înnorările vor fi persistente şi va ploua pe arii extinse în Banat şi Oltenia, unde se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate şi pe alocuri în Muntenia, Dobrogea şi Moldova. În zona montană, treptat, vor predomina ninsorile, iar în Dealurile Subcarpatice, în cursul nopţii, vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, răcirea vremii se va resimţi în special la valorile nocturne, cerul va fi variabil, cu ceaţă izolat dimineaţa şi înnorări temporare seara şi noaptea când pe spaţii mici vor fi precipitaţii sub formă de ploaie sau lapoviţă. Izolat se va depune polei. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, dar mai susţinute la munte, cu rafale de peste 80…100 km/h în Carpaţii Meridionali, unde cu precădere noaptea va fi viscol şi cu peste 55…65 km/h în sudul Banatului, iar cu caracter local şi temporar şi în rest, în medie cu 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, mai coborâte în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -4 şi 6 grade.

BUCUREȘTI Vrema va fi închisă şi în răcire. Înnorările vor fi persistente şi trecător va ploua slab, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, de până la 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă 2…3 grade.

Sursa foto: Vasile Mihai-Antonio