Violeta Alexandru despre mărirea pensiilor: „Nu am niciun element concret astăzi ca să transmit că se preconizează nişte schimbări”

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, s-a pronunţat la Realitatea Plus cu privire la eventualitatea redactării unei noi legi a pensiilor.

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 20:13
Violeta Alexandru despre mărirea pensiilor: „Nu am niciun element concret astăzi ca să transmit că se preconizează nişte schimbări”

Invitată la Realitatea Plus, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a abordat şi subiectul pensiilor, vorbind despre eventualitatea elaborării unei noi legi. 

„Nu vorbim despre a elabora o nouă lege a pensiilor. Am preferat să fac o inventariere a tuturor problemelor pe care legea în vigoare le generează. Şi să ştiţi că nu sunt puţine. Multe dintre ele pleacă din reglementările privind acordarea sporurilor permanente la care pensionarii s-ar aştepta să se adauge alte sporuri considerate nepermanente neluate în calcul. Nu am în vedere o nouă lege a pensiilor”, a explicat Violeta Alexandru. 

Întrebată dacă se va aplica creşterea punctului de pensie cu 40%, aşa cum prevede legea, Violeta Alexandru a declarat:

„Orice declaraţie face ministrul Muncii, dacă eu consider că e oportun sau nu, va genera o stare de panică. Nu am niciun element concret astăzi ca să transmit că se preconizează nişte schimbări. În mod evident, urmărim evoluţia încasărilor la buget”.