Alina Gorghiu, după moţiunea de cenzură: Propunerea PNL rămâne Ludovic Orban. PSD merge cu Remus Pricopie

Alina Gorghiu a vorbit despre ce se va întâmpla după căderea Guvernului Orban. Şi PSD se întruneşte în şedinţă pentru a stabili o strategie.

05 feb. 2020, 14:13
Alina Gorghiu, după moţiunea de cenzură: Propunerea PNL rămâne Ludovic Orban. PSD merge cu Remus Pricopie

UPDATE: PSD şi Pro România îl susţin pe Remus Pricopie.

Alina Gorghiu a declarat că propunerea pe care PNL o va face pentru premier rămâne Ludovic Orban. „În viitorul apropiat vom avea un Guvern Orban interimar. Deciziile pe care PNL le-a luat în Consiliul Național le cunoașteți: propunerea de prim-ministru, propunere cu care PNL va merge la consultările declanșate constituțional de președintele Klaus Iohannis este persoana premierului interimar, anume Ludovic Orban. Restul mandatului va fi stabilit mâine, precum și echipa care va merge la consultări”, a declarat Alina Gorghiu, la Realitatea Plus.

Fost prim ministru al României: „Guvernul nu are cum să cadă în cap, că nu are”

Amintim că Guvernul Orban a fost demis printr-o moțiune de cenzură în Parlament. Guvernul a căzut cu 261 de voturi, fiind nevoie de 233 pentru trecerea moțiunii.

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, şi Victor Ponta, preşedintele Pro România, au o întâlnire la ora transmiterii acestei ştiri, ca urmare a adoptării moţiunii de cenzură în Parlament. 

Potrivit unor surse citate de Antena 3, cei doi discută despre propunerea de premier cu care vor merge la consultările de la Cotroceni. O variantă ar fi Remus Pricopie, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta, rector al SNSPA.