Dacian Cioloş, despre planul PSD de a opri declanşarea alegerilor anticipate. „Strategia PSD este antisocială”

Fostul premier Dacian Cioloş a declarat că Alianţa USR-PLUS nu renunţă la iniţiativa alegerilor în două tururi pentru primari, iar în cazul în care acest lucru nu va fi posibil ia în calcul organizarea de alegeri anticipate. Mai mult, liderul PLUS susţine că strategia PSD de blocare a alegerilor anticipate este "antisocială".

RomaniaTV.net
07 feb. 2020, 10:42
Dacian Cioloş, despre planul PSD de a opri declanşarea alegerilor anticipate. „Strategia PSD este antisocială”

Dacian Cioloş a menţionat că Alianţa USR-PLUS a susţinut încă din 2019 ideea alegerilor parlamentare anticipate pe care o consideră „singura soluție pentru a putea readuce stabilitatea politică în România”.

„Stabilitate politică nu înseamnă să ai un guvern minoritar, un guvern care nu poate să treacă proiecte de legi, un guvern care nu are susținere în Parlament. În aceste condiții, după ce am sacrificat alegerile locale în două tururi, acum dacă guvernul Orban a căzut și obiectivul nostru este să susținem procedura care să ne ducă la declanșarea alegerilor anticipate, deci să avem o majoritate care să voteze împotriva instalării guvernului. Să spun altfel: să nu existe o majoritate care să voteze pentru instalarea acestui guvern, să facem același lucru și a doua oară, ca să dăm posibilitatea președintelui Iohannis apoi să dizolve Parlamentul pentru anticipate”, a declarat Dacian Cioloș, vineri, la Digi24.

După organizarea acestor alegeri, Dacian Cioloş speră să poată fi constituită o majoritate în viitorul Parlament „care să poată modifica Constituția, să dea posibilitatea președintelui să dizolve Parlamentul în situații de criză, cum e cea de acum, și să nu mai umblăm cu artificii – să fie un partid în situația de a vota împotriva propriului premier desemnat – ca să rezolve o problemă de criză politică”.

„În momentul de față e singura soluție pe care Constituția ne-o permite și vom merge în această direcție”, a adăugat președintele PLUS.

Cât despre strategia social-democraţilor de a opri declanşarea alegerilor anticipate, Dacian Cioloș a precizat că „strategia PSD e antisocială” și „împotriva intereselor generale ale României”.

„PSD ne-a adus în situația economică în care suntem în momentul de față, cu o creștere a datoriei publice, cu o creștere a datoriei externe, cu împrumuturi care au dus România într-o situație economică dificilă, cu un deficit bugetar foarte ridicat. Asta a făcut PSD cât a fost la guvernare și acum dacă blochează rezolvarea crizei politice prin întoarcerea la alegători, asta e este o strategie antisocială și împotriva intereselor României. De asta n-au vrut alegeri în două tururi, pentru că se tem baronii locali pesediști că până aici le-a fost și că se termină cu dominația lor la nivel local. PSD fără baronii locali nu înseamnă mare lucru la nivel național, pentru că am văzut ce miniștri pot să ofere în cele trei guvernări”, a afirmat copreședintele Alianței USR PLUS.

Citeşte şi: POVESTEA neştiută a premierului tehnocrat, Dacian Cioloş VIDEO