Iarna s-a instalat în Europa. Mai multe ţări, luate pe neşteptate de ninsori

Iarna timpurie s-a instalat deja în mai multe ţări din centrul Europei! Ninsorile abundente au dat peste cap traficul în mai multe ţări.

RomaniaTV.net
28 oct. 2012, 15:04
Iarna s-a instalat în Europa. Mai multe ţări, luate pe neşteptate de ninsori

Locuitorii din Polonia, Germania, Franţa şi Elveţia au fost luaţi prin surprindere de nămeţi. Autorităţile din Franţa au decretat cod portocaliu după ce un front de aer rece a provocat haos în estul ţării. Aici au fost căderi masive de zăpadă. 50.000 de gospodării au rămas fără curent electric din cauza ninsorilor.

În sudul ţării, rafalele de vânt au depăşit 130 de km la oră. Doi oameni sunt daţi dispăruţi pe riviera franceză, un băiat de 12 ani lângă Marsilia şi un surfer din regiunea Herault. Echipele de intervenţie au fost mobilizate în zonele afectate.

Probleme din cauza iernii timpurii s-au înregistrat şi în Polonia şi Germania, unde s-a depus deja un strat de zăpadă de peste 20 de centimetri.

Şi în Elveţia, ninsoarea a făcut probleme. Doar în centrul ţării, au avut loc 60 de accidente în ultimele 24 de ore. Numeroase vehicule nu sunt încă echipate cu pneuri de iarnă şi rafalele violente de vânt care afectează Elveţia au determinat căderea mai multor copaci pe şosele.