Managerii spitalelor COVID din Brașov și Odorheiul Secuiesc, arestați într-un dosar de corupție

Managerii de la spitalele COVID din Brașov și Odorheiul Secuiesc au fost arestați în dosarul mitei.

05 dec. 2020, 16:41
Managerii spitalelor COVID din Brașov și Odorheiul Secuiesc, arestați într-un dosar de corupție

Managerii spitalelor COVID au fost arestați.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, Ionescu Ramona Delia, și managerul Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, Lukacs Antal, au fost arestați în dosarul mitei din spitalele COVID.

Medicii ar fi primit sume de bani pentru atribuirea preferențială a unor contracte de achiziție de materiale medicale pentru spitalele pe care le administrau.

De asemenea, tot în același dosar a fost arestat pentru 30 de zile și șeful Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov.

În total, 7 dintre cele 12 persoane reţinute vineri în dosarul de corupţie, au fost arestate preventiv de magistrații Tribunalului Braşov, potrivit G4Media.

Cele şapte persoane arestate pentru 30 de zile sunt fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, Ramona Ionescu, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al unităţii medicale, fost consilier judeţean (PNL) şi preşedinte al Comisiei de Sănătate din cadrul acestui for, Andrei Kadaş, managerul Spitalului orăşenesc din Odorheiul Secuiesc, Lukacs Antal, şeful Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, Emanoil Mirică, consilierul local de la Săcele Cristian Marius Popa, patronul firmei Chantel Sante din Braşov, Doru Dumitru Bertea, şi un funcţionar din cadrul Spitalului din Odorheiul Secuiesc, care are atribuţii în domeniul achiziţiilor, Balint Eniko.

Oamenii legii au anunțat că există suspiciuni de infracțiuni de corupție, săvârșite încă din decembrie 2019, până în prezent.

„În cursul zilei de 03 decembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 de locații situate pe raza județelor: Brașov, Harghita și Iași, din care patru sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.”, au transmis reprezentantii DNA în urmă cu două zile.

Citiți și Vaccinul anti-COVID al Pfizer nu ar opri infectările. Avertismentul lansat de şeful companiei: „E ceva ce trebuie analizat”