Vaccinul anti-COVID al Pfizer nu ar opri infectările. Avertismentul lansat de şeful companiei: „E ceva ce trebuie analizat”

Directorul executiv al Pfizer a declarat că nu este "o certitudine" că vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania farmaceutică va preveni răspândirea virusului SARS-COV-2. Mesajul îngrijorător vine în contextul în care întreaga lume aşteaptă autorizarea vaccinurilor contra noului coranavirus pentru a limita efectele pandemiei.

05 dec. 2020, 12:52
Vaccinul anti-COVID al Pfizer nu ar opri infectările. Avertismentul lansat de şeful companiei: „E ceva ce trebuie analizat”

Vaccinul anti-COVID al Pfizer nu ar opri infectările cu virusul SARS-COV-2. Directorul executiv al companiei farmaceutice a făcut această dezvăluire, după ce a fost întrebat dacă vaccinul anti-COVID va opri răspândirea bolii.

„Cred că este un element care trebuie analizat. Nu avem acum certitudini despre acest lucru”, a declarat Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, conform Daily Mail.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „Două vaccinuri împotriva COVID-19 vor fi autorizate pe 25 şi 27 decembrie”

Şeful Pfizer a făcut aceste afirmaţii, înainte de momentul în care compania farmaceutică a anunţat că va putea furniza 50 de milioane de doze de vaccin anti-COVID până la finalul anului 2020, de două ori mai puţine decât promisese iniţial.

Citeşte şi: Marea Britanie, prima ţară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer. Vaccinarea anti-Covid începe de săptămâna viitoare

Marea Britanie a anunțat miercuri dimineață că a aprobat administrarea vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech și că inocularea va începe săptămâna viitoare.

”Guvernul a acceptat astăzi recomandarea Agenției de Reglementare pentru Medicamente și Produse Medicale de a aproba vaccinul Pfizer / BioNTech pentru Covid-19” a anunțat executivul britanic. ”Vaccinul va fi disponibil în tot Regatul Unit săptămâna viitoare”, a precizat guvernul, confirmând practic că vaccinarea anti-Covid va începe săptămâna viitoare.

Citeşte şi Vaccinurile Pfizer și Moderna au dat efecte secundare vizibile în cazul a 10-15% dintre voluntari

Vaccinul anti-Covid-19 al are o eficienţă de 95% în prevenirea bolii, a trecut testele de siguranță și va fi gata de înregistrare „în câteva zile”, a anunţat compania americană Pfizer.

Citeşte şi: Vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer a ajuns la 95%

Potrivit sursei citate, Pfizer nu a colectat informaţii pentru a demonstra dacă voluntarii care au fost vaccinaţi împotriva noului coronavirus au transmis sau nu virusul SARS-COV-2. În acest condiţii, este posibil ca boala infecţioasă, care este considerată extrem de contagioasă, să se râspândească în continuare, în pofida vaccinării.

Dezvăluirile dezamăgitoare vin în contextul în care Statele Unite au înregistrat un nou record privind infectările cu COVID-19. Joi, nu mai puţin de 2.897 de americani au murit din cauza noului coronavirus. De asemenea, au fost raportate 217.664 de noi cazuri de infectări cu COVID-19, iar 100.667 patienţi au fost infectaţi din cauza virusului.