CTP atacă AUR: „Programul lor e moarte la liber”. Victor Ciutacu: „Cu cât sunt atacaţi, cu atât mai mult vor creşte”

AUR a obţinut aproape 10% din sufragii la ultimele alegeri parlamentare, iar surpriza i-a luat prin surprindere atât pe politicieni, cât şi pe jurnalişti. Părereile direcţiei în care va evolua AUR sunt împărţite.

14 dec. 2020, 21:06
CTP atacă AUR: „Programul lor e moarte la liber”. Victor Ciutacu: „Cu cât sunt atacaţi, cu atât mai mult vor creşte”

CTP atacă AUR pentru atitudinea liderilor AUR din timpul consultărilor de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. „Să observăm că doamna Șoșoacă nu doar că a refuzat să poarte mască, ci inițial a refuzat să facă un test PCR pentru a intra la negocieri. Ce înseamnă acest AUR? Să ne imaginăm că ar deține guvernarea în totalitate: ce ar face? E o posibilitate. Poate fi imaginată”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu.

CTP: „Klaus Iohannis îl poate numi pe Ciucă şi, dacă nu e votat, este un prim pas spre alegeri anticipate”
Păi în primul rând jos masca, jos botnița. Fără teste și deschidem toate școlile. Ce înseamnă asta? Programul AUR: moarte la liber pentru toți românii. Rezultă din atitudinile acestei formațiuni politice.

CTP atacă AUR şi pentru harta făcută cadou preşedintelui.  „(…) Acea hartă cu România conține nu numai Moldova, care e stat suveran. Dar acea hartă conține și Cadrilaternul, care nu a fost niciodată românească. Ea aparține Bulgariei. De asemenea, e vorba de Transistria. Are alt statut. E discutabil dacă trebuie să se unească cu România, mai ales că se află sub dominație rusească. Acel gest cu harta este absurd și inutil.

Fiecare atitudine este o palmă pe obrazul celorlalte partide: iată ce au ajuns să voteze oamenii în urma greșelilor făcute de PNL și USR. AUR este un memento, o reamintire pentru PNL și USR a prostiilor pe care le-au făcut”, a spus CTP la postul Digi24.

Partidul AUR, surpriza acestor alegeri, este analizat în ultimele zile pe toate părțile. De la ideologie la oameni, de la doctrină la programe, mulți comentatori și jurnaliști au încercat să găsească un răspuns pentru succesul formațiunii politice.

Victor Ciutacu apără AUR: ‘Cu cât se vor înteți campaniile împotriva AUR, cu atât construcția asta politică va crește’

Jurnalistul Victor Ciutacu este însă de părere că toată această campanie nu face nimic altceva decât să-i avantajeze pe reprezentanții AUR.„Eu sunt departe de a fi vreun simpatizant al AUR, nu i-am promovat nici măcar o singură acțiune lui George Simion, de Claudiu Târziu nu mai știam aproape nimic de când a plecat de la Jurnalul național, iar pe Dan Tănasă nu l-am mai văzut de când lucram la Antena 3. Dintre cei vizibili, doar Diana Șoșoacă a intrat la mine în emisiune și niciodată pe post de jucător în politică. Am spus-o de atunci, o repet și acum: are discurs, are forță de penetrare, are rezistență, nu se teme de ridicol. Odată demonizată organizat, lumea se va uita cu mai mare atenție în dinții ei. Și nu doar ai ei, pentru că și restul vedetelor AUR sunt articulate și știu cum să se comporte în fața camerelor de luat vederi. În plus, temele lor discursive favorite sunt și legitime, și extrem de prizate de o bună parte a populației.

Acestea fiind spuse, vă anunț de acum: cu cât se vor înteți campaniile împotriva AUR, cu atât construcția asta politică va crește. Pentru că votanții lor vor fi convinși că au făcut bine, iar cei care nu s-au ostenit la urne se vor întreba de ce au cășunat toți pe ei și dacă nu cumva ăștia chiar vor să facă bine și nu-i lasă oamenii răi”, a spus Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.