CTP: „Klaus Iohannis îl poate numi pe Ciucă şi, dacă nu e votat, este un prim pas spre alegeri anticipate”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susține că președintele Klaus Iohannis duce un război cu premierul Ludovic Orban şi lansează un scenariu în care s-ar putea ajunge la alegeri anticipate, dacă Iohannis vrea să-l înlăture pe Orban din orice funcţie.

14 dec. 2020, 19:03
CTP: „Klaus Iohannis îl poate numi pe Ciucă şi, dacă nu e votat, este un prim pas spre alegeri anticipate”

CTP a declarat, la Digi24, că este cunoscut încă din 2014 faptul că Iohannis şi Ludovic Orban nu se simpatizează deloc, iar preşedintele are acum ocazia să îl forţeze pe prim-ministrul demisionar să renunţe şi la preşedinţia PNL.

„E vorba de președintele Iohannis și Ludovic Orban. Nu se simpatizează, nu au afinități umane. Datează din 2014, poate chiar și mai devreme. Au fost siliți să stea împreună. Se pune problema cât de tare va apăsa Iohannis să-l înlăture pe Ludovic Orban. Orban n-ar avea ce pretenții să mai emită la funcții, după ce și-a dat demisia. E o bătălie pentru controlul PNL.

CTP: Iohannis poate declanşa alegeri anticipate

Kaus Iohannis are o armă, cu care poate lovi tare: dacă nu au înțelegere, el îl poate numi pe Ciucă și apoi să lase lucrurile în Parlament. Dacă Ciucă nu e votat asta înseamnă un prim pas spre alegeri anticipate.

PNL și USR, dacă nu-l votează pe Ciucă, nu fac nimic altceva decât să își înrăutățească imaginea în rândul populației”, a spus Cristian Tudor Popescu, conform sursei citate.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, după consultările de la Cotroceni, că „nu sunt întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou guvern”, că mai este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări. Şeful statului a mai anunţat că noul Parlament va fi convocat luni, 21 decembrie.

„Am avut consultări cu partidele din noul Parlament. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanții partidelor și mine, însă pot să spun că azi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou guvern.

Am primit azi câteva propuneri, însă cred că e nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până lucrurile se cristalizează.

Având în vedere că BEC a comunicat rezultatele finale ale alegerilor, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament.

Intenționez să convoc nou Parlament în 21 decembrie, luni se va constitui noul Parlament”, a spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Astăzi nu sunt întrunite condiţiile pentru desemnarea unui premier. Convoc Parlamentul pe 21 decembrie