Teleșcoala, soluţia Guvernului cât școlile sunt închise din cauza coronavirusului. Cum arată orarul

TVR face școală la TV. Emisiunea „Teleșcoală” revine în grila Postului public după aproape 40 de ani, anunță reprezentanții TVR. Scoala TV este soluția de avare găsite de Guvern și de TVR în perioada în care școlile sunt închise din cauza epidemiei de coronavirus. 
Filip Stan
12 mart. 2020, 13:16
Teleșcoala, soluţia Guvernului cât școlile sunt închise din cauza coronavirusului. Cum arată orarul

Soluție de avarie din cauza Coronavirusului – Școala la TV. Elevii ar putea face „Teleșcolă”, adică „ore” de școală la TV, la TVR, după canunţă Ministerul Educației.

Ministrul Monica Anisie a anunțat un parteneriat cu Televiziunea Română pentru acest proiect. Mai exact, ar fi vorba despre cursuri televizate pentru perioada în care școlile sunt închise din cauza epidemiei de Coronavirus.

Emisiunea debutează la TVR 2 – luni, 16 martie, de la ora 9:00. Va fi disponibilă și în online, pe canalul de YouTube al TVR și pe site-ul tvr.ro. 

Programul orelor la TV: Mate, Română, Biologie, Istorie și Geografie

De luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare:

De la ora 9:00 la ora 10:00 vor fi ore de română şi matematică pentru clasa a VIII-a.

În intervalul 15:00 – 16:00 vor învăța elevii din clasa a XII-a. Vor face ouă lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

Programele de Teleșcoală vor fi realizate „cu prioritate” pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a: „Pentru a asigura continuitatea pregătirii în vederea susținerii examenelor naționale”, după cum a anunțat instituția.

Orele se vor ţine în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către profesori cu experiență în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a.

Scurt istoric al emisiunii. „Teleşcoala” a debutat în grila TVR 2 la începutul anilor ’70 şi a fost difuzată timp de un deceniu. A fost difuzată până în anii ’80, când programul tv a fost scurtat.

Primăria Capitalei lansează o platformă de e-learning, dată fiind suspendarea cursurilor

Primăria Capitalei anunţă că lansează o platformă de e-learning, dată fiind suspendarea cursurilor. Platforma oferă peste 2.000 de ore de învăţare din 10 domenii diferite.

„Având în vedere suspendarea cursurilor din cauza pandemiei de coronavirus, Primăria Capitalei, prin PROEDUS, lansează una dintre cele mai inovative şi interactive platforme de e-learning – www.hubproedus.ro, la care pot avea acces zeci de mii de elevi bucureşteni. Este vorba despre activităţi pe care aceştia le pot derula fără a fi expuşi unor factori de risc, prin petrecerea timpului în colectivitate”, a scris, joi, pe Facebook, Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, platforma oferă peste 2.000 de ore de invăţare, din 10 domenii diferite, în mediul online:

• Limbi străine (Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă şi Italiană)
• Management ( Managementul afacerilor, Management de proiect şi leadership)
• Dezvoltare personală (Public speaking, Invaţă să înveţi)

Fiecare domeniu cuprinde 10 şedinţe de curs. Participanţii pot accesa oricare dintre cursuri în funcţie de vârstă, nivel de pregătire şi preferinţă.

„Tot în cadrul platformei, propunem, că activitate alternativă de învăţare, proiectul «Job de viitor». Profesionişti în diferite domenii le oferă elevilor o perspectivă asupra pieţei muncii din prezent şi viitor, dar şi consiliere şi orientare în carieră. Statisticile arată că 5 din10 absolvenţi de liceu au dificultăţi în a-şi alege facultatea, iar obiectivele principale ale sesiunilor de consiliere ţin de autocunoaştere. Elevii de liceu vor învăţa să evalueza caracterici şi competenţe personale, relevante pentru piaţa muncii, să acumuleze informaţii referitoare la dinamică meseriilor, să exploreze şi să evalueze toate opţiunile pentru alegerea corectă a ocupaţiei profesionale şi, ulterior, să îşi poată stabili pe termen scurt, mediu şi lung implementarea unui plan de acţiune”, a mai scris Firea.

Aceasta anunţă că pe platformă vor exista sesiuni video care pot fi sursă de inspiraţie pentru elevi în alegerea carierei potrivite.

„Prin această platformă, ne propunem să angrenăm un număr cât mai mare de elevi la nivelul Municipiului Bucureşti, dar şi activităţi de interes pentru copii şi adolescenţi, un concept integrat de învăţare aliniat nevoilor educaţionale. Încurajăm, de asemenea, colaborarea dintre părinti, copii şi cadre didactice pe parcursul întregului proces de învăţare”, a mai scris Firea.

Platforma va fi actualizată constant, în perioada următoare, cu diverse activităţi non-formale, cursuri, jocuri, fie înregistrate, fie în regim de live streaming, susţinute de cei aproape 1.000 de profesori bucureşteni înscrişi în programul „Profesor Voluntar PROEDUS 2.0”, singurul program de voluntariat dedicat cadrelor didactice, la nivel naţional şi european.

Accesul la toate informaţiile de pe platformă va fi liber şi disponibil în orice moment: www.hubproedus.ro.

Cursurile în învăţământul preuniversitar sunt suspendate în prioada 11 – 22 martie.

DailyBusiness
Nicușor Dan: Voi participa la orice dezbatere cu George Simion
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Bzi.ro
Câți ani are Ilinca, soția lui George Simion: Nimeni nu se aștepta la asta!
Fanatik.ro
Cum au votat bogații României în turul I al alegerilor prezidențiale. Rezultatele înregistrate în zona de lux a Capitalei
Capital.ro
Doliu în presa din România. A murit un mare jurnalist. Dumnezeu să-l ierte!
Playtech.ro
Amendă de 1.500 de lei pentru românii care plantează pomi în dreptul casei. Când nu eşti sancţionat?
DailyBusiness
PNL a decis să îl susțină pe Nicușor Dan în turul doi al alegerilor prezidențiale
Adevarul
Când și cum a fost racolată jucătoarea de tenis Alexandra Iordache de mafia pariurilor. Fostul său antrenor a dat totul în vileag
wowbiz.ro
BREAKING! Fostul atacant al „Generației de Aur”, internat în stare critică, după ce a suferit un infarct! Va fi operat de urgență
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Evz.ro
Serialul-fenomen care a schimbat lumea. Netflix a anunțat data lansării ultimului sezon. Video
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Ultima oră! Jean Vlădoiu a făcut infarct! În ce stare se află fostul jucător de la Dinamo și Steaua
Cancan.ro
Noi DETALII în cazul Mariei, tânăra de 20 de ani găsită în stare gravă după o petrecere cu șeicii din Dubai: 'Șchiopăta, iar un paznic era în spatele ei' 😲
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
El va fi președintele României! Avem rezultatele. Cine va câştiga finala pentru Cotroceni
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Doi români plâng moartea fiului lor. Tânărul de 20 de ani a fost ucis cu sânge rece, pe o stradă din Italia: "De ce l-au omorât pe el? Fiul meu nu se va mai întoarce"
Când se măresc alocațiile copiilor. Ce trebuie să știe toți părinții
MediaFlux
Alegerile din 4 mai, contestate la CCR. Judecătorii decid dacă anulează turul întâi din nou
Shtiu.ro
Ce se întâmplă dacă vreunul dintre candidați moare până la turul al II-lea? Cine ajunge președinte?
Puterea.ro
Alegerile în aer: contestația-bombă care aruncă România într-o criză democratică