Alertă maximă printre românii care își parchează mașina în fața blocului

Politia i-a avertizat pe romanii care isi parcheaza masinile in fata blocurilor ca pot avea neplaceri. Este vorba despre un fenomen de furt care a luat amploare in ultima perioada.

RomaniaTV.net
20 dec. 2020, 12:52
Alertă maximă printre românii care își parchează mașina în fața blocului

Alertă maximă! Politistii din Cluj sunt pe urmele unor indivizi specializati in furturi de piese auto. Acestia sustrag catalizatoarele de la masini mici si vechi. Aceasta piesa contine metale rare, printre care aur si platina si se pot valorifica rapid pe piata neagra, anunta Stirile Pro TV.

Alertă maximă pentru şoferi

O soferita povesteste cum si-a gasit masina in fata blocului: „In momentul in care am pornit masina, am sesizat ca suna foarte tare, am coborat din ea, m-am uitat pe sub masina, intrucat zgomotul venea de sub masina, si am vazut niste tevi care pur si simplu atarnau. Am dus-o la un mecanic si mi-a spus ca anumite elemente ale esapamentelui ar fi fost taiate, in ideea de a se fura catalizatorul. Am reparat-o, evident, dupa care un prieten mi-a spus ca au fost furate multe catalizatoare in ultima perioada, intrucat se pare ca sunt destul de valoroase. Am intrebat vecinii, insa nu stia nimeni, nu auzise nimeni nimic”.

Klaus Iohannis a promulgat legea. 3000 de locuri de parcare noi în Bucureşti

Maşinile abandonate nu vor mai putea fi lăsate în parcare mai mult de jumătate de an. Ce obligaţii vor avea proprietarii

Maşinile care nu mai sunt folosite nu mai pot fi lăsate în parcări mai mult de jumătate de an. Până acum, perioada în care autovehiculele neutilizate puteau fi lăsate în parcare era de un an. De asemenea, proprietarii vor trebui să dovedească faptul că au achitat amenzile şi au efectuat ITP-ul maşinii. Aceleaşi reguli vor fi valabile şi în cazul maşinilor cu numere străine.

În Bucureşti sunt 3.000 de maşini abandonate, în Braşov 300, iar în Cluj-Napoca peste 700!