Managerul Spitalului din Rădăuţi, despre lipsuri uriaşe în plină epidemie de coronavirus. „Din partea statului am primit 25 de măscuţe”

Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal din Rădăuţi, a tras un semnal de alarmă, miercuri, la România TV, că unitatea medicală pe care o conduce a primit numai "25 de măscuțe și 30 de combinezoane", în condiţiile în care unitatea medicală are peste 500 de angajaţi. Mai mult, judeţul Suceava este între cele mai afectate din cauza epidemiei de coronavirus. 

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 20:21
Managerul Spitalului din Rădăuţi, despre lipsuri uriaşe în plină epidemie de coronavirus. „Din partea statului am primit 25 de măscuţe”

În cadrul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV, Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, i-a mărturisit jurnalistului Victor Ciutacu faptul că cel mai mult îl revoltă „lipsa de implicare în mod eficient, coerent și just a statului român raportat la situaţia prin care trece” unitatea medicală.

„Dacă din punctul de vedere al statului e suficient ca a lui contribuție la Spitalul din Rădăuți să fie de 25 de măscuțe și 30 de combinezoane în condiţiile în care Spitalul municipal Rădăuți timp de nouă zile a ţinut pe umerii lui întreaga activitate a judeţului Suceava, mie personal nu mi se pare suficient”, a declarat Traian Andronachi.

Managerul Spitalului din Rădăuţi a susţinut că a făcut numeroase solicitări încă din data de 24 februarie.

„Până în momentul de faţă nu am primit niciun fel de răspuns în legătură cu aceste solicitări. Mi se pare jenant faptul că la o adresă făcută în 6 martie, DSP de atunci a înțeles să ne critice într-o videoconferință cu Ministerul Sănătății că, vezi Doamne, ne-am permis noi de la Spitalul din Rădăuți să solicităm DSP Suceava să se implice raportat la prerogativele funcției în procesul de achiziții centralizate. Îi aduceam la cunoștință că site-ul SICAP este blocat și întâmpinăm dificultăți majore”, a precizat Traian Andronachi.

Întrebat de jurnalistul Victor Ciutacu dacă „e vreun întreg la minte zilele astea pe acolo”, Andronachi a mărturisit că nu ştie ce se întâmplă şi că noul director al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava „se străduiește, dar nu are cu cine să lucreze”.

„Deocamdată, singurul sprijin pe care l-am avut e ca urmare a acțiunilor întreprinse în acest sens şi a promovărilor media, din partea statului: 25 măscuțe și 35 de combinezoane. (Victor Ciutacu:)- Câți angajați aveți? 577 de angajați. Iar consumul într-o zi… Alaltăieri am scos 650 de combinezoane și 1000 de măști, 5000 de perechi mănuși.

Stocurile din magazie bat spre zero. În fiecare zi ne străduim din toate puterile să readucem marfă care să ne intre în stoc”, a spus managerul Spitalului din Rădăuţi.

Şase noi decese de COVID-19 în România. Bilanţul total: 92 morţi