PROGNOZĂ METEO 3 aprilie. Vremea va continua să se încălzească

Vremea va fi în general frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat. 

RomaniaTV.net
02 apr. 2020, 18:27
PROGNOZĂ METEO 3 aprilie. Vremea va continua să se încălzească

LA NOAPTE

ÎN ȚARĂ
Vremea se va menține deosebit de rece. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jurul a 3 grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va suflaslab și moderat. Local se va produce brumă și îngheț la sol, iar pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI
Vremea va fi deosebit de rece. Temperatura minimă va fi de -2…-1 grad, mai scăzută în zona preorășenească pânăîn jurul valorii de -4 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Spre sfârșitul intervalului, cu oprobabilitate mai mare în zona preorășenească se va forma brumă.

VINERI

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în general frumoasă și va continua să se încălzească, însă dimineața va fi în continuare deosebit de rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare îndeosebi în prima parte a intervalului în regiunile vestice, centrale și nordice,iar noaptea cu precădere în cele sudice și nord-estice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziuala munte, în special pe creste, iar pe suprafețe restrânse și la viteze mai mici și în estul teritoriului. Temperaturilemaxime vor fi cuprinse între 10 și 18 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -7 grade. Dimineața și noaptea, local cu o probabilitate mai mare în centrul țării și în dealurile subcarpatice și doar izolat în rest se va forma brumă, iar în zonele joase de relief pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI
Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi, însă dimineața va fi deosebit de rece. Cerul va fi variabil, mai multsenin ziua, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de2…4 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

SAMBATA

ÎN ȚARĂ

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporarepe parcursul zilei și în primele ore ale nopții în centrul, nordul și nord-estul teritoriului, unde doar pe suprafețe micitrecător se vor semnala precipitații slabe. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, la munte vor fi mixte, iar la altitudinimari va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări din a doua parte a nopții în regiunile sud-estice precumși în zona Carpaților de Curbură și local în Carpații Meridionali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 19grade, iar cele minime între -2 și 7 grade. Noaptea, în regiunile intracarpatice izolat se va forma brumă.

BUCUREȘTI

Regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru această perioadă; temperatura maximă urmând a fi de17…18 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificărispre sfârșitul intervalului.

DUMINICA

ÎN ȚARĂ

Vremea va fi vântoasă local în sudul și estul țării precum și la munte, viteze mai mari la rafală urmând a se înregsitrape parcursul zilei. În restul teritoriului vântul va sufla slab și moderat, pe suprafețe restrânse cu unele intensificări înCâmpia de Vest. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile sud-vestice și zona montană aferentă, unde în primaparte a intervalului va fi variabil. Temperaturile maxime, în scădere ușoară față de ziua precedentă vor fi cuprinse între8 și 18 grade, iar cele minime între -6 și 6 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Spre sfârșitul intervalului,local se va forma brumă, cu o probabilitate mai mare în centru, nord și nord-est.

BUCUREȘTI

Vremea se va răci ușor, iar pe parcursul zilei va fi vântoasă. Cerul va fi mai mult senin. Noaptea vântul va slăbi înintensitate și va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 1…2 grade,mai scăzută în zona preorășenească.

LUNI

ÎN ȚARĂ

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări în primaparte a intervalului în regiunile sudice și în vestul Carpaților Meridionali, viteze mai mari urmând a se înregistra în zonamontană înaltă și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 17 grade, iar cele minime între -3 și 5grade, mai coborâte în depresiuni. Local dimineața și noaptea se va forma brumă.

BUCUREȘTI

Cerul va fi senin, iar vântul va avea intensificări temporare ziua, apoi va diminua semnificativ în intensitate urmând asufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII de MARTI pana JOI

ÎN ȚARĂ

Vremea se va încălzi treptat, valorile termice urmând a se situa peste cele normale perioadei, iar probabilitatea deprecipitații va fi redusă.

BUCUREȘTI

Vremea se va încălzi treptat, urmând ca din a doua parte a intervalului valorile de temperatură să se situeze peste celenormale perioadei.