Când să îi dai pantofi bebelușului tău?

Bebelușul nu mai merge de-a bușilea și încearcă să se agațe de mobilă pentru a se ridica și a se deplasa. Să știi că acest lucru indică faptul că nu va întârzia să facă primii pași.

RomaniaTV.net
05 ian. 2021, 15:19
Când să îi dai pantofi bebelușului tău?

Pantofi bebeluş.

Fără îndoială, bebelușul are încă picioare fragile. Cel mai mic disconfort poate provoca un dezechilibru la mers. Acesta este motivul pentru care este esențial să alegi o încălțăminte copii potrivită. Dar de unde știi vârsta ideală pentru a-ți încălța bebelușul? Răspunsurile la această întrebare pot fi găsite aici.

Primii pantofi ai bebelușului: când să-i încalți?
Bebelușul nu mai merge de-a bușilea și încearcă să se agațe de mobilă pentru a se ridica și a se deplasa. Să știi că acest lucru indică faptul că nu va întârzia să facă primii pași. Așa că este timpul să alegi pantofii potriviți pentru picioarele lui (poți alege din diversele modele de la Geox, Kickers, Bogs, Crocs, Froddo sau Primigi). La bebeluși, învățarea mersului începe, în general, la 9 luni. Înainte de această vârstă, nu este necesar să-i dai să poarte pantofi. Mai bine să-l lași să meargă desculț, astfel încât să se poată familiariza cu echilibrul. Este, de asemenea, o modalitate pentru el de a-și întări picioarele mici. De îndată ce observi că începe să meargă, nu întârzia să alegi o încălțăminte bebeluși. Un semn bun este când bebelușul poate sta în picioare câteva ore.

Dar pantofii?
Înainte de a merge, bebelușul se târăște în patru labe, târându-se cel mai des. Dacă îl faci să poarte pantofi în acest moment, picioarele lui, precum și șoldurile, tind să-și asume o poziție necorespunzătoare. Nu este neobișnuit să vezi copii cu vârsta sub un an purtând pantofi grei. Dar rezultatul este catastrofal: ambele picioare se întorc adesea spre exterior. Să știi că învățatul de a merge este un moment complex pentru micuțul tău și totul se sprijină pe picioarele lui. Cu toate acestea, acest lucru poate fi împiedicat prin purtarea de pantofi devreme. Pentru a proteja picioarele bebelușului, mai ales iarna, preferă încălțăminte din piele naturală copii, flexibilă, cu talpă moale.

Ce fel de pantofi ar trebui să poarte copilul tău?
Multitudinea de modele este adesea o sursă de ezitare în rândul părinților. Cu toate acestea, ai grijă să nu te lași uimit de designul pantofilor. Concentrează-te pe calitatea și confortul pe care le poate oferi picioarelor mici ale bebelușului. Calitatea domină asupra esteticii, dar le poți combina pe cele două cunoscând trucurile perechilor perfecte de bebeluși. Sănătatea picioarelor depinde în mare măsură de alegerea pantofului. Regula generală este ca primele perechi ale bebelușului tău să fie adaptate la forma picioarelor sale. Acestea trebuie să fie flexibile, să aibă un suport excelent pentru gleznă și să aibă o talpă antiderapantă. Poți găsi modele formidabile de ghete copii sau cizme copii de la Biomechanics, New Balance, Bundgaard sau Geox.

Înainte de check-out, asigură-te că partea superioară este din piele naturală atât la interior, cât și la exterior. Cel mai bine este să alegi un model vertical, astfel încât picioarele bebelușului să fie perfect sprijinite atunci când merge. Astfel, nu există riscul de a-și răsuci o gleznă. O căptușeală din piele ajută la eliminarea transpirației. Când vine vorba de tălpi, cele prea grele ar trebui evitate atunci când vine vorba de alegerea primilor pantofi ai unui copil. Cu o talpă ușoară din cauciuc, bebelușul poate merge ușor fără a obosi rapid. În plus, nu există riscul să alunece pe pământ.

Cel mai mic număr de nașteri din ultimii ȘAPTE ANI. Cu 30.000 de bebeluși mai puțini față de anul trecut