Nicuşor Dan, remarcă pentru Gabriela Firea: Suferă de sindromul primarului închipuit

Primarul general Nicuşor Dan răspunde atacurilor Gabrielei Firea, despre care spune că "suferă de sindromul primarului închipuit" şi îi transmite că "românii sunt curioși mai degrabă să afle ce-a făcut deja și ce vrea să facă ea pentru ei" în calitate de senator de Bucureşti.

14 ian. 2021, 18:02
Nicuşor Dan, remarcă pentru Gabriela Firea: Suferă de sindromul primarului închipuit
Nicuşor Dan, remarcă pentru Gabriela Firea: Suferă de sindromul primarului închipuit

Nicuşor Dan a prezentat joi planurile lui în calitate de primar general al Capitalei. Edilul a anunţat că „luna viitoare vom lansa licitațiile pentru proiectul pe fonduri europene de modernizare a rețelelor de distribuție a energiei termice, astfel încât să nu mai fie avarii”.

„Vom avea la dispoziție 500 de milioane de euro pentru a pune la punct într-o măsură importantă sistemul de termoficare (distribuția plus producția), iar în 2 ani de zile bucureștenii vor simți o îmbunătățire semnificativă în furnizarea căldurii și apei calde”, a mai scris edilul pe Facebook, care a anunţat că „la începutul lunii februarie vom avea o dezbatere publică pentru proiectul bugetului PMB pe 2021”.

„Obiectivul meu e să creăm un buget transparent, cinstit, realist. Banii Primăriei trebuie să fie la vedere, ca să poată fi cheltuiți cu folos, iar transparența e primul pas spre eficiență”, a completat Nicuşor Dan.

„Strâns legată de chestiunea bugetului este rezolvarea problemei datoriilor moștenite, care sunt la nivelul enorm de 2,5 miliarde de lei. Avem două demersuri în curs – unul pentru a elimina popririle pe conturi (care ne împiedică să facem orice investiție) și celălalt pentru a crește plafonul de îndatorare pe termen lung (tot pentru a reuși să facem investiții, marile investiții). Cu ajutorul Guvernului, vom rezolva și această problemă. (…) Reafirm voința mea și a majorității din CGMB de a desființa majoritatea companiilor municipale, care sunt găuri negre ale risipei și corupției și care au fost întotdeauna foarte departe de a-și îndeplini obiectivul declarat de a reduce costurile municipalității cu furnizarea diverselor servicii. Chiar azi voi participa la o ședință a Comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale, unde vom face noi pași în sensul desființării lor”, a mai spus primarul Capitalei.

Nicuşor Dan a avut şi un mesaj pentru fostul primar general, despre care a spus că „suferă de sindromul primarului închipuit și nu se poate desprinde de primăria pe care a gestionat-o atât de prost timp de patru ani”.

„O remarcă de final pentru Gabriela Firea: acum e senator și cred că românii sunt curioși mai degrabă să afle ce-a făcut deja și ce vrea să facă ea pentru ei, din această funcție, dacă tot o plătesc. Cum a condus ea Capitala împotriva bucureștenilor am văzut cu toții, iar în continuare vedem că doamna Firea suferă de sindromul primarului închipuit și nu se poate desprinde de primăria pe care a gestionat-o atât de prost timp de patru ani”, a conchis Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Nicuşor Dan se luptă în continuare cu Firea. „A trebuit să plătim acum cât costă tot metroul din Drumul Taberei. Aici ne-au dus floricelele şi concertele şi târgurile şi companiile municipale”