Nicuşor Dan se luptă în continuare cu Firea. „A trebuit să plătim acum cât costă tot metroul din Drumul Taberei. Aici ne-au dus floricelele şi concertele şi târgurile şi companiile municipale”

Primarul general Nicuşor Dan a acuzat fost administraţie condusă de Gabriela Firea că a lăsat municipalităţii o datorie de 2,5 miliarde de lei. Edilul spune că nu poate plăti lucrările de investiţii deoarece conturile Primăriei Capitalei sunt blocate de mai multe luni.

14 ian. 2021, 12:23
Nicuşor Dan se luptă în continuare cu Firea. „A trebuit să plătim acum cât costă tot metroul din Drumul Taberei. Aici ne-au dus floricelele şi concertele şi târgurile şi companiile municipale”

Nicuşor Dan se luptă în continuare cu Firea, menţionând că „zona financiară este cea mai mare problemă cu care ne confruntăm în acest moment”.

„Datoriile curente ale Primăriei Capitalei sunt 2,5 miliarde de lei. Vreau să înţelegeţi sau vreau să exemplific ce înseamnă 2,5 miliarde de lei. Înseamnă cât ar costa metroul din Drumul Taberei, înseamnă aproximativ cât costă podul de la Brăila peste Dunăre sau înseamnă 10.000 de apartamente.

Toţi banii ăştia trebuie să îi plătim acum. Asta înseamnă datoria curentă. A trebuit să plătim acum cât costă tot metroul din Drumul Taberei. Aici ne-au dus floricelele şi concertele şi târgurile şi companiile municipale”, a precizat Nicuşor Dan în cadrul unei conferinţe de presă.

Nicuşor Dan se luptă în continuare cu Firea. „Nu putem să plătim nicio lucrare de investiţie”

Edilul a amintit că Primăria Capitalei are conturile blocate.

„Conturile Primăriei generale sunt blocate, poprite începând cu luna august. Acesta este motivul, pentru care, conform legii, nu putem să plătim nicio lucrare de investiţie. Sunt foarte empatic cu problemele multor oameni care sunt afectaţi de asta”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Edilul Capitalei a amintit că la preluarea mandatului, priorităţile sale pentru lunile noiembrie şi decembrie au fost criza economică, criza sanitară şi criza termoficării.

„Pentru ianuarie mai avem două crize: o criză pe mediu şi o criză pe deşeuri. Prioritatea lunii ianuarie este elaborarea bugetului şi a programului de investiţii pentru anul acesta şi anii următori.

Soluţia lui Nicuşor Dan pentru problemele PMB

„Soluţia la problema financiară pe care o avem e una singură: avem nevoie de sprijinul Guvernului. Nu cerem bani. Nu cerem din bugetul de stat mai mulţi decât banii pe care-i au alte autorităţi locale.

Cerem două lucruri: ca datoria pe care o avem către ANAF prin STB să ne fie eşalonată începând din 2022 şi cerem să ne fie ridicat plafonul de îndatorare pentru ca începând din 2021 investiţiile să fie finanţate exclusiv din fonduri europene şi din împrumuturi.

În felul acesta, în cursul anului 2021, putem să absorbim datoria pe care o avem. În februarie vom începe să operaţionalizăm marile lucrări de investiţii pe care bucureştenii le aşteaptă, în special cele din zona de trafic, infrastructură rutieră şi termoficare”, a menţionat Nicuşor Dan.

În urmă cu două zile, Nicuşor Dan preciza  într-o postare pe Facebook, că Gabriela Firea continuă să fie dominată de aceleaşi resentimente şi nervi cu care a condus Primaria Capitalei. Edilul o sfătuieşte să dea în judecată lumea pe banii ei, pentru că PMB „a ieșit din stupidele războaie cu presa în care a angajat-o fostul primar”. „Cât despre sfetnicul său procesoman, domnul Aurelian Bădulescu, lăsat să mai otrăvească atmosfera în CGMB cu aceleaşi metode, îl anunţ că nu mă intimidează plângerile penale mincinoase şi că va suporta şi el rigorile legii privind denunţurile calomnioase”, a completat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Nicuşor Dan: Dacă vrea să facă scandal şi ca ex-primar, îi recomand Gabrielei Firea să dea lumea în judecată pe banii ei