CEO-ul Moderna atrage atenţia: Lumea va trebui să trăiască cu Covid „pentru totdeauna”

CEO-ul producătorului de vaccinuri antiCOVID Moderna a atras atenţia că virusul care a adus economiile mondialela capătul tunelului și spitalele copleșite va fi în viața noastră „pentru totdeauna”, conform Reuters.

15 ian. 2021, 09:22
CEO-ul Moderna atrage atenţia: Lumea va trebui să trăiască cu Covid „pentru totdeauna”

CEO-ul Moderna atrage atenţia. Totodată, oficialii din domeniul sănătății publice și experții în boli infecțioase sunt de părere că există o posibilitate mare ca SARS CoV-2 să devină o boală endemică, ceea ce înseamnă că va fi prezent în comunități mereu.

CEO-ul Moderna atrage atenţia: Lumea va trebui să trăiască cu Covid

Diferența o va reprezenta faptul că, probabil, va fi la niveluri mai scăzute decât este acum. CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, pare să fie de acord că virusul COVID-19 va deveni endemic, spunând că „SARS-CoV-2 nu va dispărea”.

„Credem că vom trăi cu acest virus pentru totdeauna”, a spus CEO-ul Moderna, în timpul unui discurs din cadrul conferinței JPMorgan Healthcare.

Oficialii din domeniul sănătății vor trebui să urmărească în permanență noi variante ale virusului, astfel încât oamenii de știință să poată produce vaccinuri pentru a le combate, a spus el.

Cercetătorii din Ohio au declarat miercuri că au descoperit două noi variante care probabil provin din SUA și că una dintre ele a devenit rapid tulpina dominantă din Columbus, Ohio, pe o perioadă de trei săptămâni, la sfârșitul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie.

Cercetătorii Pfizer au declarat că vaccinul său dezvoltat cu BioNTech pare a fi eficient împotriva unei mutații cheie în tulpina Regatului Unit, precum și a unei variante găsite în Africa de Sud.

”Nu de teamă, dar suntem îngrijorați. Luăm în calcul că ar putea să fie. Nu mai e noua tulpină, e o tulpină care e în Marea Britanie și a ajuns cam peste tot în Europa, și este doar o confirmare că a ajuns și în România. Era vorba doar de timp.

Vaccinul Moderna a fost autorizat de Food and Drug Administration pentru a fi utilizat la americanii cu vârsta de 18 ani și peste. Studii suplimentare încă trebuiau finalizate la copii, ale căror sisteme imunitare pot răspunde diferit la vaccinuri decât cele ale adulților.

Citeşte şi: Prospectul vaccinului anti-Covid dezvoltat de Moderna. Ce reacţii adverse poate avea şi pentru cine nu e recomandat