Un băiat în vârstă de 12 ani a fost diagnosticat cu coronavirus! Acesta se află internat la Spitalul Judeţean din Slatina

Un băiat în vârstă de 12 ani a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 şi a fost internat pentru supraveghere şi tratament la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
28 apr. 2020, 19:51
Un băiat în vârstă de 12 ani a fost diagnosticat cu coronavirus! Acesta se află internat la Spitalul Judeţean din Slatina

Copilul se află în prezent în spital cu stare generală bună şi ancheta epidemiologică a stabilit că este contact direct al unei persoane cu coronavirus, angajat al unei fabrici de confecţii din Caracal.

„Pacientul în vârstă de 12 ani (sex masculin) a fost internat la Spitalul Municipal Caracal din data de 27.04.2020. După primirea rezultatului pacientul a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Din ancheta epidemiologică reiese că acesta este contact direct al unui caz confirmat, respectiv angajat al fabricii de textile Caracal”, se precizează în informarea DSP Olt.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. Dezinfectarea în exces poate fi daunătoare. Avertismentul medicilor

Proba recoltată pentru determinarea infecţiei cu COVID-19 a fost lucrată în laboratorul Spitalului de Boli Infecţioase „Matei Balş” Craiova, cu rezultat pozitiv.

La o fabrică de confecţii din Caracal au fost confirmate opt cazuri de infecţie cu noul coronavirus printre angajaţi, iar unitatea a fost închisă pe o perioadă de 14 zile, începând cu 24 aprilie.