PROGNOZA METEO 19 IANUARIE. Vremea se încălzește în toată țara, începând de miercuri. Temperaturi cu plus la București

Vremea se va încălzi începând de miercuri în toată țara, cerul va fi temporar noros și vor fi condiții pentru precipitații slabe. În București, se vor înregistra temperaturi maxime între 3 și 5 grade Celsius.

18 ian. 2021, 18:19
PROGNOZA METEO 19 IANUARIE. Vremea se încălzește în toată țara, începând de miercuri. Temperaturi cu plus la București

PROGNOZA METEO 19 IANUARIE. Vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile minime vor fi cuprinse, între -15 și -5 grade, cu valori mai scăzute în nordul și centrul Moldovei și în Transilvania, izolat sub -18…-19 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vest, centru, precum și în zona de munte, unde pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă. Izolat, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Citește și: Prognoza meteo până pe 31 ianuarie. Se anunţă ger în toată ţara. Când se încălzeşte

În București, vremea va fi geroasă, cu o temperatură minimă de -9…-8 grade, mai coborâtă în zona preorășenească, până în jurul valorii de -13 grade. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a nopții, apoi se va forma nebulozitate joasă stratiformă și vor fi condiții de fulguială. Vântul va sufla în general slab.

Marți, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă îndeosebi dimineața în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -7 și 3 grade, iar cele minime, semnificativ mai ridicate decât în noaptea precedentă, se vor situa între -10 și 0 grade, cu cele mai scăzute valori în Moldova, estul Transilvaniei și în zona deluroasă a Munteniei. Cerul va fi mai mult noros, în vestul, centrul și nordul țării, unde temporar va ninge. În Maramureș, nordul Transilvaniei și în zona montană aferentă, ninsorile vor fi moderate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, iar spre sfârșitul intervalului, în regiunile vestice, sunt posibile precipitații mixte și polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul nopții, dar numai izolat se vor semnala ninsori slabe. Vântul va prezenta intensificări la munte, în general, cu viteze de 50…70 km/h, iar noaptea, pe creste, rafelele vor depăși temporar 80…90 km/h, spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului vor fi și în Crișana, iar în cursul zilei și în sudul Olteniei. Izolat, se va semnala ceață, asociată cu depunere de chiciură.

În București, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă va fi de -8…-5 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dimineața când vor mai fi condiții de fulguială, dar și în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat.

Miercuri, vremea se va încălzi față de zilele precedente. Cerul va fi noros în regiunile intracarpatice, unde, mai ales ziua, vor fi precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, predominant ninsori în Maramureș și în Transilvania și mixte în Crișana și local în Banat. Pe arii restrânse, mai ales în vest și nord-vest, vor fi condiții de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a intervalului, dar numai izolat se vor semnala precipitații slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, spulberând zăpada și, local și temporar, în vest și sud. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 3 grade. Izolat, mai ales spre sfârșitul intervalului, se va semnala ceață.

În București, vremea se va încălzi față de zilele precedente. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul valorii de -5 grade.

PROGNOZA METEO 19 IANUARIE. Joi, vremea va continua să se încălzească, devenind caldă pentru această dată, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții pentru precipitații slabe predominant sub formă de ploaie, la începutul intervalului înnord-vest, iar în cursul nopții, posibil, și în extremitatea de sud-vest. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și, local și temporar, în vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10…-8 grade în estul Transilvaniei și 4….6 grade în regiunile vestice. Dimineața și noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață.

În București, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -3…0 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Vineri, vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii ianuarie. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5…-3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7….8 grade în sudul Banatului. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, sud-vestul, nordul și parțial centrul țării, unde mai ales spre seară și noaptea, temporar va ploua. În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și, local și temporar, în vest. Dimineața și noaptea, pe alocuri, îndeosebi în est, sud-est și centru, se va semnala ceață.

În București, vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 0 grade.

PROGNOZA METEO 19 IANUARIE. DE SAMBATA PANA LUNI, vremea se va menține caldă pentru această perioadă. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului.