Explozie puternică în centrul Madridului. Sunt cel puţin doi morţi, mai multe clădiri au fost afectate VIDEO

Centrul Madridului a fost zguduit miercuri după-amiază, puţin după ora locală 15.00, ora 16.00 la Bucureşti, de o puternică explozie, care s-ar fi produs la un azil de bătrâni.

20 ian. 2021, 16:40
Explozie puternică în centrul Madridului. Sunt cel puţin doi morţi, mai multe clădiri au fost afectate VIDEO

Clădirea cu şase etaje, care se află lângă o biserică, o școală și un cămin de bătrăni, a rămas fără acoperiș și bucăți mari din pereți s-au prăbușit. De asemenea, au fost afectate mai multe clădiri. Televiziunea RTE transmite că sunt cel puţin doi morţi, iar mai multe persoane rănite. Martorii au descris această explozie ca fiind „extrem de puternică”.

Citeşte şi Pandemia de Covid 19. Spania, record de infectări zilnice, peste 40.000, Irlanda cere test PCR negativ

Explozia, ale cărei cauze încă nu sunt cunoscute, a afectat complet faţada unei clădiri rezidenţiale de pe strada Toledo, la numai câţiva kilometri de Puerta del Sol din Madrid. Leire Reparaz, care locuiește în apropiere de Puerto de Toledo, a declarat pentru The Associated Press: „Am auzit o explozie puternică. Nu știam de unde provine sunetul, cu toții am crezut că este de la școală. Am urcat scările până pe acoperişul clădirii noastre și am putut vedea structura clădirii azilului de bătrân prăbuşită și mult fum cenușiu„.

Faţada azilului din Madrid unde s-a produs explozia

Presa vehiculează drept cauză a acestei explozii o acumulare de gaze.