Orban: „Vom acorda un procent de până la 30% companiilor care vor oferi locuri de muncă cetăţenilor români”

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că, pentru domeniile care îşi vor relua activitatea, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură de susţinere prin alocarea unui procent din salariul brut de până la 41,5%.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 17:09
Orban: „Vom acorda un procent de până la 30% companiilor care vor oferi locuri de muncă cetăţenilor români”

Premirul Ludovic Orban a anunţat mierc uri noi măsuri dee sprijinire a economiei. „Pentru acele domenii în care se vor menţine restricţiile, după data de 1 iunie, vom continua plata şomajului tehnic. Pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea ca urmare a relaxării restricţiilor, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere a reluării activităţii de către angajaţi, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5%, pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat”, a anunţat premierul, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria

Ludovic Orban, despre amendarea lui Iohannis la CNCD: „Toate instituţiile care sunt cotropite de PSD iau decizii împotriva Constituţie” 

Orban a menţionat că sunt 350.000 de persoane cărora li s-a încheiat contractul de muncă, iar între 300-350.000 de români s-au întors în ţară.
 
„Vom acorda un procent de până la 30% companiilor care vor oferi locuri de muncă cetăţenilor români care sunt în căutarea unui loc de muncă pe o perioadă de trei luni de zile,” a spus Orban.
 
Acesta a spus că în ceea ce priveşte categorii precum tinerii absolvenţi sau cei aflaţi în pragul pensonrii angajatorii vor primi „un procent semnficativ din salariul brut pe o perioad de timp mai lungă”.  
Orban a spus că după încetarea perioadei de plată a sumei companiile beneficiare trebuie să păstreze în funcţii angajaţii pentru care au primit acest sprijin.
 
Şeful Guvernului a mai spus că şi pentru muncitorii zilieri Guvernul va adopta un act normativ care să prevadă o măsură activă de susţinere.