Cum se va desfăşura slujba de Înviere din noaptea de 26-27 mai. Arhiepiscopia Tomisului a comunicat toate detaliile

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, printr-un comunicat de presă, programul slujbei de Înviere care va avea loc în noaptea de 26 spre 27 mai. La acea dată este sărbătorită Odovania praznicului Învierii, ritual identic celui săvârşit în noaptea de Paşte. Singura diferenţă faţă de slujba de Paşte care a avut loc pe 19 aprilie este faptul că, de data aceasta, credincioşilor nu li se vor mai oferi paşti.

RomaniaTV.net
26 mai 2020, 06:16
Cum se va desfăşura slujba de Înviere din noaptea de 26-27 mai. Arhiepiscopia Tomisului a comunicat toate detaliile

Conform programului transmis de arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, în noaptea de 26 spre 27 mai, în bisericile şi mănăstirile din Eparhia Tomisului se va oficia Odovania Învierii, începând cu ora 23.40. Credincioşii sunt chemaţi să ia Lumină Sfântă, aceeaşi Lumină adusă de la Ierusalim şi păstrată în altarele bisericilor.

La ora 23.40, clerul iese din biserici, cântând ‘Învierea Ta Hristoase…’ şi oferind lumină credincioşilor prezenţi; aceeaşi lumină sfântă adusă în noaptea de Paşte, de la Sfântul Mormânt din Ierusalim. La ora 24,00 se citeşte Evanghelia Învierii şi începe Slujba Utreniei Învierii, după rânduiala consacrată şi prevăzută în cărţile de slujbă, iar după aceasta, în jurul orei 1,30, va începe slujba Sfintei Liturghii. La final, va fi oferită împărtăşanie credincioşilor care au ţinut postul de trei zile, rânduit anterior de arhiereu, şi care s-au spovedit. Nu se oferă Paşte sfinţit, ca la Înviere, ci anafură, conform rânduielii liturgice„, se arată în comunicat. 

Citeşte şi Incident în timpul primei slujbe în aer liber. Ce a făcut o femeie. Gestul său l-a uluit pe ÎPS Teodosie