TIFF, singurul festival din România care va avea loc în acest an: Suntem pregătiţi, ne vedem la Cluj

Transilvania International Film Festival (TIFF)  revine cu o ediție de vară cu proiecții în aer liber, atmosferă de vacanță și un program adaptat contextului actual , anunță organizatorii, pe Facebook. Festivalul are loc la Cluj în perioada 31 iulie-9 august.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 10:14
TIFF, singurul festival din România care va avea loc în acest an: Suntem pregătiţi, ne vedem la Cluj

„Am promis că ne vedem anul acesta, ne ținem de promisiune! Între 31 iulie și 9 august 2020 ne reîntâlnim în #Cluj, la ediția a 19-a! Un TIFF cu aer vacanță, cu proiecții în aer liber, filme bune și muulte surprize, în care #StaySafe va fi prioritatea noastră”, este anunțul oficial.

Citeşte şi: Festivalurile Electric Castle, Untold şi Neversea a fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus

Pe 7 aprilie, TIFF a anunțat că va fi reprogramat, din cauza pandemiei de coronavirus.

Preşedintele festivalului a declarat că echipa este pregătită, iar toate măsurile de protecţie impuse de autorităţi vor fi aplicate. Proiecţiile în aer liber vor fi organizate în spaţii clar delimitate, iar scaunele vor fi poziţionate la distanţă unele de altele, iar accesul se va face prin culoare care să permită triajul

„Suntem pregătiţi să aplicăm toate măsurile de protecţie impuse de autorităţi pentru spaţiile în aer liber şi sperăm ca, în cel mai scurt timp, să avem şi confirmarea normelor pentru proiecţiile din sălile de cinema. Întreaga organizare va prioritiza siguranţa spectatorilor”, spune Tudor Giurgiu, preşedintele festivalului.

„Promitem, ca de obicei, un concentrat eclectic de titluri noi şi retrospective de arhivă, tradiţionala secţiune tematică, filmele de Lună Plină, focusuri naţionale şi documentare excepţionale, programe şi evenimente speciale, plus o serioasă şi mai mult decât binevenită doză de bună-dispoziţie. Chiar dacă #staysafe rămâne cuvântul de ordine, filmele care îşi iau riscuri au în continuare locul lor privilegiat în festival”, promite Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF.