Un profesor universitar din Oradea a murit după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer

Un profesor universitar din Oradea a murit după ce a primit prima doză de vaccin de la Pfizer - BioNTech. Ioan Dzitac, nu a fost depsitat pozitiv şi, astfel, a fost vaccinat în data de 21 ianuarie. El a împărtăşit momentul şi pe reţelele de socializare.

07 feb. 2021, 18:01
Un profesor universitar din Oradea a murit după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer
Un profesor universitar din Oradea a murit

Un profesor universitar din Oradea a murit. „21.01.2021: Azi m-am vaccinat la Centrul din Orăşelul Copiilor din Oradea. Organizare foarte bună, totul a fost conform programării. Floare la ureche.

22.01.2021: Totul este OK după Pfizer-BioNTech vaccin„, a scris profesorul pe reţelele de socializare, în două postări succesive.

21.01.2021: Azi m-am vaccinat la Centrul din Orăşelul Copiilor din Oradea.
Organizare foarte buna, totul a mers conform programarii.
Floare la ureche 🙂

22.01.2021: Totul este OK dupa Pfizer-BioNTech vaccin!

Publicată de Ioan Dzitac pe Joi, 21 ianuarie 2021

Citeşte şi: Prima reacție adversă rară după vaccinarea anti-COVID: paralizie facială temporară după rapel cu vaccinul Pfizer

Un profesor universitar din Oradea a murit

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă susţine că nu există, în prezent, elemente care să lege decesul profesorului Dzitac de vaccinul Pfizer.

Ioan Dzitac a fost rector al Universităţii Agora Oradea. Peste 7 zile ar fi împlinit 68 de ani.

Autorităţile au declanşat o anchetă în urma morţii profesorului iar necropsia urmează să stabilească motivul exact al decesului.

A opta tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni în România

A opta tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni, 8 februariei, în România, anunţă Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva covid-19.

A opta tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 163.800 doze, sosește luni pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, ClujNapoca și Timișoara, anunţă Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva covid-19.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 53.820 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Brașov: 19.890 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Constanța: 16.380 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 16.380 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Iași: 22.230 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 11.700 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 15 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.