Marcel Ciolacu: „Orban a salvat HORECA cu un tur al teraselor şi nişte halbe băute cu prietenii. Şi-au bătut joc cu cinism”

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat că PSD a depus un proiect de lege pentru a sprijini sectorul HORECA pe motiv că această industrie a fost tratată de Guvern cu "cinism".

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 10:02
Marcel Ciolacu: „Orban a salvat HORECA cu un tur al teraselor şi nişte halbe băute cu prietenii. Şi-au bătut joc cu cinism”

„Orban a salvat HORECA cu un tur al teraselor și niște halbe băute cu prietenii! În rest, le-a spus că sunt prea mici, că nu contează în PIB și să-și vadă de treabă să nu-l mai deranjeze.

Și-au bătut joc cu cinism de niște oameni care au luat credite și au făcut datorii pentru că Guvernul le-a promis că vor putea funcționa.

Acum, antreprenorii își strigă disperarea și spun că, dacă acest sector nu va fi sprijinit de stat, încă 150.000 de români vor îngroșa rândurile șomerilor!

#PSD vine în sprijinul acestei industrii printr-o o lege depusă azi la Parlament. Se acorda facilități multiple, dar cu condiția menținerii locurilor de muncă și a stabilității prețurilor și tarifelor.

Principalele măsuri:

– Eșalonarea plății impozitului pe veniturile din salarii pe 3 luni după încetarea stării excepționale. Cine plătește la timp, are o bonificație de 10% .

– Cazarea, masa și transportul în scopuri turistice sunt scutite de TVA până la sfârșitul anului 2020, pentru reducerea costurilor suportate de populație.

– Statul susține contravaloarea tichetelor de vacanță acordate de orice angajator (stat sau privat), în cuantum de 1450 lei/angajat, în 2020 și 2021.

– Sistem de vouchere pentru ca agențiile turistice să poată reprograma serviciile pe care a încasat banii, dar nu le-a putut presta.

– Ajutoare nerambursabil completate cu garanții de către stat la creditele pentru investiții prin ”Programul pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare”, prevăzut în programul economic al PSD”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Romaşcanu: PSD va depune un proiect de lege privind sprijinirea operatorilor din HORECA