Gabriela Firea se apără: „Nu mi-am imaginat că dacă se deschid cazinourile, nu putem deschide şi instituţiile de cultură”

Gabriela Firea a anunțat sâmbătă că teatrele și instituțiile de spectacole administrate de Primaria Capitalei se redeschid pentru public începând din 15 iunie.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 12:51
Gabriela Firea se apără: „Nu mi-am imaginat că dacă se deschid cazinourile, nu putem deschide şi instituţiile de cultură”

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a spus însă la Digi24 că Guvernul nu a decis reluarea spectacolelor în spații închise.

„Orice nouă normă de reluare a activității în domeniul cultural se poate face doar în baza ordinului comun semnat de ministrul Culturii și Sănătății. Orice reluare a activității în afara acestor norme reprezintă în mod cert o ilegalitate”, a adăugat Gheorghiu.

„Primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla prefectul municipiului București va acționa pentru suspendarea unei astfel de hotărâri”, a completat Grupul de Comunicare Strategică.

„Nu mi-aș fi imaginat că se va stârni așa o furtună. Eu am ascultat cu mare atenție declarațiile Guvernului și așa se anunțase, că din 15 se deschid majoritatea activităților, inclusiv culturale. Nu mi-am imaginat că dacă se deschid cazinourile, săli de păcpnele, nu putem deschide, în condiții potrivite, și instituțiile de cultură”, şi argumentat Gabriela Firea anunţul.

„Un ministru al Culturii trebuie să fie cel are depune eforturi să sprijine teatrele. Ministrul Culturii m-a certat că fac demersuri pentru a intra înr-o oarecare normalitate. E o mare dezamăgire că se fac eforturi pentru alte actitvități, dar pentru cele culturale nu, parcă au devenit o paria. Am fost șocată de valul de reacții negative”, a adăugat ea.

Citeşte şi: PSD, atac la adresa guvernării. „Redeschiderea grădiniţelor devine noua farsă liberală. Zilele prostiei PNL continuă să facă victime”