TITULARIZARE 2020. În ce condiţii se organizează concursul. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Concursurile de titularizare în învăţământul preuniversitar şi cele de ocupare a posturilor în învăţământul universitar pot fi organizate în perioada stării de alertă. Măsura a fost luată după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ.

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 09:24
TITULARIZARE 2020. În ce condiţii se organizează concursul. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

„Pe durata stării de alertă, în instituţiile şi autorităţile publice, se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante şi temporar vacante, cu excepţia celor prevăzute la alin. (1) şi (2), precum şi la art. 11 şi 12, precum şi posturile de predare vacante din unităţile de învăţământ preuniversitar şi a posturilor şi funcţiilor vacante din instituţiile de învăţământ superior, institutele de cercetare, Academia Română şi academiile de ramură”, prevede actul normativ.

Potrivit Agerpres, ordonanţa vizează stabilirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ pentru asigurarea continuităţii procesului de învăţământ pe durata stării de urgenţă, completată şi cu starea de alertă, până la eliminarea restricţiilor privind adunările publice, astfel încât procesul de învăţământ să se poată realiza şi în modul online.

Klaus Iohannis şi Ludovic Orban participă la recepţia organizată de ziua naţională a SUA