Victor Ponta, către Guvernul Orban, în scandalul Unifarm: „Asta se numeşte spalare de bani”

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a vorbit luni, în plenul Camerei Deputaților, unde premierul Ludovic Orban a fost chemat să dea explicații despre ancheta DNA asupra achizitiilor facute de UNIFARM în timpul pandemie de coronavirus. 

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 13:52
Victor Ponta, către Guvernul Orban, în scandalul Unifarm: „Asta se numeşte spalare de bani”

Victor Ponta a declarat că prin OUG 29/2020, prin semnătura lui Orban, s-a dat Ministerului Finantelor dreptul de a acorda UNIFARM un imprumut de peste un miliard de lei de la Trezoreria statului, după care UNIFARM a vandut Ministerului Sanatatii masti cu adaos comercial de 70%, ministerul cheltuind suplimentar o diferenta de adaos comercial de peste 2,8 milioane de euro.

Citeşte şi: 

„Deci din bani publici ati imprumutat Unifarm, Unifarm cumpara masti de la prietenii si prietenele dvs, dupa care Unifarm vinde Ministerului Sanatatii, adica dvs Guvernului, cu 70% adaos. Asta se numeste spalare de bani”, a afirmat liderul Pro România în plenul Camerei Deputaţilor. 

Ludovic Orban a dat explicaţii, luni, în Camera Deputaţilor, la solicitarea Grupului parlamentar PSD, despre achiziţiile de măşti realizate prin Unifarm. Premierul a menţionat că acest subiect nu are legătură cu atribuţiile sale şi că se încearcă crearea unei „legături inexistente” între Guvern şi ancheta DNA privind achiziţiile din timpul pandemiei de coronavirus.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, într-o intervenție la România TV, se impune înlăturarea Guvernului deoarece premierul Ludovic Orban a evitat să dea „orice fel de explicaţie despre cazul de corupţie de la Unifarm”.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu: „Moţiunea de cenzură este singura soluţie pe care o mai avem la îndemână”