Alertă roşie la Tokyo. Autorităţile nipone au adoptat măsuri drastice pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Autorităţile din Japonia au instituit alertă roşie - cel mai înalt nivel de alertă - la Tokyo în urma creşterii masive a numărului de cazuri de coronavirus, transmite AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 19:39
Alertă roşie la Tokyo. Autorităţile nipone au adoptat măsuri drastice pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Un grup de experţi au atras atenţia că la Tokyo se înregistrează o creştere a numărului de cazuri de infecţii în rândul populaţiei tinere, constatând contaminări cu noul coronavirus în localurile de noapte, dar şi la locul de muncă şi în cadrul familiilor.

Experţii tocmai ne-au spus că situaţia legată de propagarea noului coronavirus este de nivelul 4 pe o scară de risc de la 1 la 4, ceea ce înseamnă că acesta ‘pare să se răspândească‘”, a afirmat Yuriko Koike, guvernatoarea capitalei japoneze.

Alertă „roşie” nu presupune închiderea întreprinderilor sau amânarea evenimentelor.

Citeşte şi La doar 6 ani, a devenit supererou după ce şi-a salvat sora mai mică de furia unui câine: „Dacă cineva ar trebui să moară, eu sunt”

În Japonia, starea de urgenţă a fost instituită în lunile aprilie-mai şi nu a condus la o izolare la domiciliu. Premierul nipon, Shinzo Abe, a ridicat-o la sfârşitul lunii mai şi, în acest moment, nu pare prea dispus să o reinstaureze din cauza declinului economic, o economie aflată în recesiune pentru prima oară din 2015.

Japonia nu şi-a deschis graniţele pentru turiştii din mai mult de 100 de ţări, inclusiv străini cu statut de rezident permanent în Japonia. Cu toate acestea, autorităţile nipone încurajează turismul intern.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, Japonia a înregistrat 22.500 de cazuri de coronavirus şi aproximativ 1.000 de decese.