STUDIU 40% dintre elevii de la ţară nu au participat la orele online. 40% dintre părinţi nu au reuşit să asigure alimentele de bază

40% dintre elevii din mediul rural nu au participat la orele desfăşurate online. Doar 64% dintre cadrele didactice de la ţară au organizat ore online. 40% dintre părinţii din mediul rural nu au reușit să asigure alimentele necesare traiului zilnic sau le-au asigurat parțial, şi nici medicamente și produse de igienă, sau le-au asigurat parţial, arată un studiu World Vision România.

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 11:17
STUDIU 40% dintre elevii de la ţară nu au participat la orele online. 40% dintre părinţi nu au reuşit să asigure alimentele de bază

Pandemia la sate a avut consecinţe dezastruoase. Trei din cinci părinți din mediul rural nu au lucrat în perioada pandemiei, iar doi din cinci nu au reușit să asigure produsele de bază. Aproape jumătate dintre elevii de la ţară nu au putut participa la învăţământul online din pricina lipsei mijloacelor tehnologice. 

Cercetarea World Vision România a fost realizată în perioada 10 mai-27 iunie 2020 și a urmărit trei aspecte esențiale: bunăstarea materială, cea emoțională și accesul la educație. Concluzia studiului este una tristă: la niciunul dintre capitolele urmărite copiii din mediul rural nu stau bine.

40% dintre părinţii din mediul rural nu au reuşit să asigure alimentele şi produsele de bază

41% dintre părinţii de la sate au fost nevoiți să adopte strategii de reducere a cheltuielilor familiale în perioada de izolare.

27% dintre cei care au adoptat strategii de reducere a cheltuielilor declară ca au rămas fără locuri de muncă, din cauza concedierii, a șomajului și imposibilității de a lucra cu ziua.

Citeşte şi Alexandru Rafila, un nou scenariu absurd pentru anul şcolar: „Redeschidere în funcţie de dotările fiecărei unităţi în parte”

Aproape 40% din totalul respondenţilor nu au reușit să asigure alimentele necesare traiului zilnic sau le-au asigurat parțial.

Peste 40% dintre părinți nu au reușit să cumpere ori au cumpărat parțial medicamente și produse de igienă.

40% dintre elevii din mediul rural nu au participat la orele desfăşurate online

Aproximativ 40% dintre elevii din mediul rural nu au participat la ore online.

Pe de altă parte, doar 64% dintre cadrele didactice au organizat ore online. Restul au trimis și exerciţii prin telefon, Whatsapp, Messenger ori teme printate copiilor, pentru că aceştia nu aveau mijloace de conectare online.

Peste 55% dintre părinţi nu au un dispozitiv digital pentru fiecare elev din familie; 8% dintre respondenți afirmă că nu dețin niciun dispozitiv care să-i permită copilului să-și continue educația acasă.

Doar 20% dintre părinţii chestionaţi au afirmat că în familiile lor copiii au urmărit emisiunile Teleşcoala organizate de Ministerul Educaţiei; 8% nu au urmărit aceste emisiuni din cauză că nu au avut televizor.

60% dintre directorii de şcoli din mediul rural cred că materia predată online trebuie reluată

1 din 4 şcoli de la ţară nu are conexiune la Internet.

Citeşte şi Cum ar putea arăta şcoala la toamnă. Prof. Tunegaru, constatare îngrijorătoare: „Suntem la fel de puțin pregătiți cum eram în martie”

9 din 10 şcoli nu au device-uri pentru educația digitală.

87% dintre directorii de școală cred că învăţarea online nu mai trebuie extinsă.

60% dintre ei cred că materia trebuie reluată, 16% cred că starea emoțională a elevilor va fi afectată și 13% cred că riscul de analfabetism va crește ca urmare a crizei COVID-19.