Un meteorit căzut în Costa Rica ar putea să conţine urme de viaţă

Un meteorit de mărimea unei maşini de spălat ar putea să conţină urme de viaţă extraterestră. Conform cercetătorilor, fragmentele găsite la Aguas Zarcas din Costa Rica au în componenţă compuşi de carbon, cel mai probabil conţin aminoacizi care se unesc pentru a crea proteine şi apoi ADN.

RomaniaTV.net
23 aug. 2020, 05:22
Un meteorit căzut în Costa Rica ar putea să conţine urme de viaţă

Roca provenită din spaţiu a picat în Costa Rica pe 23 aprilie 2019. Meteoritul era de mărimea unei maşini de spălat şi s-a dezintegrat înainte de a fi lovi suprafaţa Pământului, dar localnicii au găsit bucăţile de rocă.

Potrivit LiveScience, cercetătorii care au analizat bucăţile recuperate susţin că rocile conţineau compuşi de carbon, cel mai probabil conţin aminoacizi care se unesc pentru a crea proteine şi apoi ADN. Conform cercetătorilor, fragmentele găsite la Aguas Zarcas din Costa Rica are în componenţă aminoacizi care nu se găsesc pe Pământ.

Un meterorit asemănător a explodat s-a dezintegrat asupra localităţii Muschison din Australia, în 1969. Şi în fragmentele respective s-au găsit urme de aminoacizi.

Citeşte şi Fragmente de meteorit deasupra Iaşiului. Un profesor universitar va reconstitui traiectoria acestuia