Mircea Sandu a câştigat o nouă luptă cu cancerul, dar are o dezamăgire: „Nu m-a întrebat nimeni de sănătate. 50 de ani am trăit pentru fotbal”

Unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria Sportului Studențesc, Mircea Sandu a îmbrăcat tricoul echipei naționale a României de 18 ori, iar din 1990 a fost preşedinte al Federaţiei Române de fotbal, până în 2014, când a fost pierdut alegerile în favoarea lui Răzvan Burleanu.

13 mart. 2021, 14:39
Mircea Sandu a câştigat o nouă luptă cu cancerul, dar are o dezamăgire: „Nu m-a întrebat nimeni de sănătate. 50 de ani am trăit pentru fotbal”

Mircea Sandu, 68 de ani, a dispărut acum din lumina reflectoarelor, după aproape un sfert de veac în care cel supranumit “Nașul” a condus destinele fotbalului românesc. Fostul preşedinte al FRF recunoaşte că, de când a terminat-o cu fotbalul, prieteniile şi relaţiile formate în zeci de ani s-au evaporat, în prezent având alături doar familia.

„Am fost integrat fotbalului românesc cam 50 de ani. Aproape o viaţă de om! După 50 de ani cine se mai interesează de mine? Mai nimeni, ca să nu zic de-a dreptul nimeni! Fotbalul românesc nu mai este interesat de mine. Au uitat tot ceea ce am făcut. Toată munca mea a fost dată la spate. Eu nu mai contez. Nu meritam atâta ignoranță. Atunci, eu de ce-aş mai fi interesat de fotbal?”, a declarat Mircea Sandu pentru Playsport.ro.

În același context al uitării, „Nașul” a menționat că nimeni de la FRF, for pe care l-a condus aproape un sfert de secol, dar nici de la LPF, nu „l-a întrebat de sănătate”. Astfel, preferă să nu se amestece în disputa dintre cele două instituții.

„Chiar nu mă interesează ce se întâmplă între FRF și LPF, nici nu m-am preocupat să cunosc detaliile ca să-mi dau seama cine are dreptate și cine nu. Din partea mea, să se și bată, să facă ce vor. Nu m-a întrebat nimeni de sănătate, deci în niciun caz nu mi-a cerut nimeni o părere despre subiectul ăsta.

Cu sinceritate vă spun că nu îmi pasă. Sunt într-un moment al vieții mele în care mă simt pur și simplu dezamăgit și prefer să îmi acord atenție numai mie. 50 de ani am trăit pentru fotbal, am lăsat totul pentru fotbal. Acum trăiesc pentru familia mea. Îmi ajunge, chiar nu vreau să mai aud de fotbalul românesc”, a continuat Mircea Sandu.

Mircea Sandu a mai învins o dată cancerul şi se reface în Franţa

În urmă cu 12 ani, Mircea Sandu a fost diagnosticat cu cancer la colon și a fost operat în Franța, acolo unde a făcut și chimioterapie. Tratamentul a costat aproximativ 100.000 euro, din care 10.000 au fost suportați de FRF, printr-o decizie a Comitetului Executiv. Anul trecut, la un control de rutină, fostului fotbalist i s-a descoperit o altă tumoare malignă, de data aceasta la plămâni.

Recidiva a fost găsită, însă, într-un stadiu incipient, iar “Nașul” nu a mai avut nevoie de chimioterapie, ci doar de operație, care a fost realizată tot la Nisa, de aceeași echipă de medici ca în 2009.

„Sunt bine, slavă Domnului, şi asta e cel mai important! Am depăşit momentele mai delicate din ultimele luni şi acum, cu capul limpede, parcă văd altfel şi lumea! Fac controale regulat, sunt atent la ceea ce-mi prescriu medicii. Prefer să fac toate investigațiile în Franţa, fiindcă acolo am şi fost tratat şi-mi este cunoscut cazul.

Plus că, recunosc şi asta, la francezi e o stare diferită de cea instalată la noi o dată cu pandemia asta de COVID-19, din martie 2020 încoace. Parcă sunt mai relaxaţi decât noi!”, mai spune fostul şef al FRF.

Citeşte şi: Gigi Becali scapă de cazier. Înalta Curte l-a reabilitat pe patronul FCSB, poate candida şi vota!