Gigi Becali scapă de cazier. Înalta Curte l-a reabilitat pe patronul FCSB, poate candida şi vota!

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca Gigi Becali să fie reabilitat. Astfel, acesta scapă de întregul cazier pe care îl are, poate alege și poate fi ales. Decizia nu este definitivă.

12 mart. 2021, 16:20
Gigi Becali scapă de cazier. Înalta Curte l-a reabilitat pe patronul FCSB, poate candida şi vota!

Gigi Becali a fost reabilitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis vineri cererea de reabilitare judecătorească formulată de omul de afaceri George Becali, decizia nefiind definitivă. Anul trecut, instanţa a respins cererea de reabilitare făcută de patronul FCSB.

 

„Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Becali George. Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Becali George cu privire la: -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 1476 din 19.10.2011, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie -Secţia penală, definitivă prin decizia penală nr.23 din 11 februarie 2013, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.588 din 17.04.2012, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, definitivă prin decizia penală nr.156 din 04.06.2013, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.830 din 24.05.2012, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, definitivă prin decizia penală nr.124 din 20.05.2013, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători contopite în pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.539 din data de 27 iunie 2013, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr.2179 din data de 26 noiembrie 2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti.

După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se vor efectua menţiuni corespunzătoare pe ambele exemplare ale hotărârilor judecătoreşti prin care s-au pronunţat condamnările pentru care s-a dispus reabilitarea. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea cererii de reabilitare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12 martie 2021″, se arată în decizia ÎCCJ.

Gigi Becali şi-a scos televizorul afară din casă! Motivul pentru care patronul FCSB şi-a ieşit din minţi!

Decizia poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.   În ianuarie 2020, Curtea supremă de justiţie a respins cererea de reabilitare depusă de Becali. Acesta  fost condamnat  în dosarul Valiza”, în dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina, precum şi în cel al schimbului de terenuri cu MApN.

Gigi Becali aruncă BOMBA în scandalul anului. „Să mă sune ministrul Apărării și să mă roage!”