Şefa secţiei ATI de la Maternitatea Bucur, infectată cu coronavirus. Tot personalul va fi testat

Şefa secţiei ATI de la Maternitatea Bucur din Bucureşti, medicul Raluca Ologu, desemnată maternitate pentru pacientele COVID, a fost confirmată cu coronavirus şi internată la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Bucureşti. În acest caz se aşteaptă ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică şi testarea personalului.

RomaniaTV.net
07 sept. 2020, 06:42
Şefa secţiei ATI de la Maternitatea Bucur, infectată cu coronavirus. Tot personalul va fi testat

Manuela Predilă, medic la Maternitatea Bucur, a postat un mesaj pe Facebook în care susţine că „de 6 luni de când suntem COVID, nimeni din personalul Maternitatii Bucur nu a fost niciodată testat.”

Citeşte şi: Maternitatea Bucur va prelua eventuale cazuri de gravide infectate cu noul coronavirus

„Nu suntem infecționiști, suntem toți ginecologi și nu avem niciun infecționist care în 6 luni să fi pus piciorul în maternitate pentru a evalua pacientele. Am spus că personalul COVID trebuie rotit, pentru că expunerea repetată crește riscul contaminării. Noi de 6 luni nu am efectuat niciun act medical decât în costum de protectie PPE, care îngreunează cu mult manevrele medicale. Riscul este cu mult mai mare in specialitățile chirurgicale și ATI. Iată că nu am fost auziți și inevitabilul s a produs”, mai spune medicul Manuela Predilă.

Şefa secţiei ATI, Raluca Ologu, este primul medic de la Maternitatea Bucur diagnosticat cu infecție cu coronavirus.