Răsturnare de situaţie anunţată de Florin Cîţu. Noile restricţii se vor AMÂNA. Când vor intra în vigoare de fapt noile măsuri!

Autorităţile române s-au răzgândit. Premierul Cîţu a declarat că noile măsuri adoptate în Hotărârea CNSU vor fi puse în aplicare de pe 28 martie şi nu de astăzi, cum se spusese anterior.
Mirabela Vasile
26 mart. 2021, 14:26
Răsturnare de situaţie anunţată de Florin Cîţu. Noile restricţii se vor AMÂNA. Când vor intra în vigoare de fapt noile măsuri!

Răsturnare de situaţie anunţată de Florin Cîţu. Şeful Guvernului spune că timpul ar fi fost prea scurt ca operatorii economici să fie pregătiţi pentru schimbări. Astfel, în urma unei discuţii între reprezentanţii Executivului şi Raed Arafat a fost luată această decizie.

Răsturnare de situaţie anunţată de Florin Cîţu. Noile restricţii se vor AMÂNA. Când vor intra în vigoare de fapt noile măsuri!

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie.”, a spus Florin Cîţu.

Cabinetul condus de Florin Cîţu a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Măsurile au fost propuse de CNSU, după o ședință care a avut loc joi.
În localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. Totodată, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere. Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmiiaplică amenzi în funcţie de măsurile pe care românii le încalcă.

„Referitor la intervalul orar în care este permisă circulaţia: unde incidenţa e peste 4 la mie în ultimele 14 zile, urmează ca în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică circulaţia să fie permisă până la ora 20,00, iar la operatorii economici activitatea să fie permisă până la ora 18,00. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekend-ului se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie”, a declarat Arafat, la Palatul Victoria.

„Noile măsuri sunt raportate la incidență, fapt pentru care după publicarea HG în MOf, în cursul acestei după-amiezi, comitetele județene pentru situații de urgență urmează să constate încadrarea în limitele incidenței, în termen de 48 de ore. Acest lucru se petrece pe baza datelor transmise de DSP-uri, pentru fiecare localitate, comitetelor pentru situații de urgență.
În consecință, toate măsurile care se raportează la incidență din acest HG vor intra în vigoare începând de duminică, și nu doar o parte dintre acestea.”, se anunţă într-un comunicat.

Citeşte şi: Cum completăm declarația pe propria răspundere, după noile restricții. DESCARCĂ MODEL

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Câți bani vor primi românii de la 1 iulie. Cu cât cresc salariile
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
S-a dat interdicție în România. Este ilegal în sate și în orașele mici. Legea e deja activă
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'